K televiznímu vystoupení P.C. Robertse: Svět se rozpadá

30.12.2015 19:31

Dr. P.C. Roberts poskytl koncem roku toto televizní interview alternativní informační síti Daily Coin.

K televiznímu vystoupení P.C. Robertse: Svět se rozpadá
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Její redaktor Rury k Robertsově interview přičinil tuto poznámku:

Když jsme se s Davem Kanzlerem na interview s PCR připravovali, promýšleli jsme, jak je zahájíme, i jak v něm budeme krok za krokem pokračovat. Jsme Dr. Robertsovi moc vděčni za to, že on měl o tomto interview představu odlišnou.

Svět, v němž žijeme, jak mnozí vědí, prochází masívní a bezprecedentní proměnou – a to se stále se zvyšující rychlostí. Dr. Roberts je pak jedním z předních světových ekonomů a současně i jedním z nejrespektovanějších světových hlasů, který tuto proměnu systematicky popisuje. Podle něj američtí občané u kola, který řídí svět, spí. Jsou však na tom bez viny a je to právě onen bezmyšlenkovitý stav jejích duší, jenž na pravého viníka ukazuje.

Mainstreamová média jim totiž nepodávají svědectví o tom, co se děje, a to jak v americké ekonomice, či na světové scéně politické, s výjímkou ovšem oněch běžných výkřiků o tom, jak je Amerika největší a jakým ďáblem je Putin. Absolutně žádný hlubší pohled, žádné skutečně respektované svědectví se k očím a uším prostých Američanů nedostane, kterážto praxe je zanechává v nevědomosti i v nevědomí pravdy. A navíc: jestliže máte dvě anebo víc zaměstnání na částečný úvazek a tvrdě zápasíte o to, aby vám zůstala střecha nad hlavou, či abyste dokázali koupit dětem nové boty, stává se nutkání hledat pravdu přepychem skutečně nadbytečným.

Jedním z nejlepších způsobů jak porozumět tomu, co se dnes děje v Sýrii, na Ukrajině či na Středním východě, je ustoupit o krok zpět a podívat se, co ukazuje historie. Protože většina situací, ve kterých se lidstvo ocitlo, má kořeny právě v minulosti. To, co se stalo v několika minulých letech na místech jako jsou Irák, Sýrie či Libye, má svůj počátek v pozdních devadesátých letech minulého století. PROJEKT PRO NOVÉ AMERICKÉ STOLETÍ či THINK TANK (myšlenková nádrž, myslivna, mozkovna)), založené Dickem Cheneyem, jedním z netvrdších neokonzervativců, jakého kdy svět spatřil, vydláždily cestu k americké invazi do sedmi zemí v průběhu pěti let, což je delší čas, než s jakým se tato invaze původně plánovala. (Zřejmě se nepočítalo s jakýmkoli odporem Ruska a Číny). Al Kájda se přeměnila v Islamský stát (IS), což taktéž nebylo v plánu. Darebácká banda žoldáků se stala darebáckou, až když se vydala jinou cestou, než jí CIA původně určila.

Dr. Roberts ve svém interview pro Daily Coin popisuje i to, jak byl neokonzervativci zbudován v USA škrtící mechanizmus na veškerá politická dění, který je kromobyčejně obtížné setřást. Tyto válečné štváče nezajímá nic než moc, krvavý zločin a „smysl osudu“, jak jej oni chápou. Gobelín, který Dr. Roberts tká, začíná tedy Nixonem a Vietnamskou válkou a končí u posledního setkání prezidenta Putina s americkým ministrem zahraničí Kerrym. Obraz je vykreslen jasně a i v detailech ukazuje,  jak jsme se dostali až na samý okraj nukleárního vymazání z planety Země. A jak bylo uvedeno z počátku: Svět je ve stavu změny, jejíž rychlost akceleruje.

Překlad: Lubomír Man

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: „Starost o globální zdraví“ naštěstí zamítnuta. Ovšem bez nás, jako obvykle!

15:49 Ivo Strejček: „Starost o globální zdraví“ naštěstí zamítnuta. Ovšem bez nás, jako obvykle!

Denní glosa Ivo Strejčka