Lukáš Lhoťan: Evangelická církev v Porýní - Je zakázáno hlásat křesťanství mezi muslimy!

26.12.2015 14:32

Evangelická církev v Porýní vydala náboženský edikt, v kterém odmítá misie křesťanů mezi muslimy. Podle této církve je vlastně zakázáno hlásat evangelium muslimům! Jak je vidět, tak plody současného mezináboženského dialogu nesou na straně křesťanů své smrticí ovoce...

Lukáš Lhoťan: Evangelická církev v Porýní - Je zakázáno hlásat křesťanství mezi muslimy!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dřevěný kříž s Kristem

Dokument pod názvem Weggemeinschaft und Zeugnis im Dialog mit Muslimen vysloveně deklaruje postoj Evangelické církve v Porýní, která jakoukoliv snahu hlásat učení Ježíše Krista mezi muslimy označuje za "snahu ohrožující sociálni smír" a prý "odporuje duchu a přikázáním Ježíše Krista", proto musí byt snaha křesťanů evangelizovat muslimy okamžitě ukončena.

Podle teologů této církve chápou křesťané Ježíšova slova z Matoušova evangelia špatně. Jde hlavně o pasáž známou jako Velké pověření, kde Ježíš káže učedníkům, aby jeho učení hlásalí v celém světě. Podle této evangelické církve, to vůbec neznamná Ježíšuv příkaz k misii mezi pohany, a v dnešní době mezi muslimy.

Naštěstí ne všichni němečtí evangelici jsou pobláznění mezináboženským dialogem, jako Evangelická církev v Porýní. Hartmunt Steeb, předni představitel německé Evangelikální aliance, ostře odmítl náboženskou proklamaci Evangelické církve v Porýní, jako absolutně mylnou a špatnou.

Je nepochybné, že dnešní podoba mezináboženského dialogu, u nás v podání profesora Halíka a dalších, je jen smuteční písní modernistického křesťanství a předstupněm ke konečné islamizaci Evropy a zániku křesťanství. Je teď jen otázkou pro nás, jestli budeme tomuto umíráni přihlížet, nebo se mu rozhodneme postavit a čelit mu? A to i za cenu, že nás polomuslim Halík a spol. označí za extremisty, fanatiky a pod.

Více k tématu vztahu křesťanství a islámu, mezináboženskému dialogu a pod. si můžete přečíst v mé knize Ježíš Kristus a islám zde.

Vyšlo na eurabia.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…