Milan Richter: Shrnutí majetkového přiznání

22.12.2009 13:50

Jen ve zkratce uvádím, že mé příjmy za roky 2006 až 2008 jsou 11.637.719,- Kč.

Milan Richter: Shrnutí majetkového přiznání

Za zásadní problematiku v portfoliu mých kompetencí považuji oblast protikorupční politiky. Uvědomuji si, že veřejností je veřejná správa vnímána jako jedna z nejproblematičtějších oblastí, co se korupce týče.

I proto je jednou z mých priorit toto vnímání změnit, alespoň v Praze. Proto jsem se rozhodl jít příkladem a zveřejnit dostupně široké veřejnosti mé kompletní přiznání příjmů, které každoročně odevzdávám k rukám předsedy kontrolního výboru a řediteli Magistrátu hl.m.Prahy. Půjdu tak nad rámec této povinnosti.

Zde, na mých internetových stránkách, je možné si prohlédnout všechny detaily o mém majetku.
Zastupitelem hl.m.Prahy jsem od roku 2006, proto zde naleznete mé kompletní přiznání od tohoto roku, až po rok 2008. V řádném termínu samozřejmě zveřejním i informace za rok 2009. V případě, že se mé majetkové poměry budou měnit, budu tyto informace průběžně aktualizovat.

Shrnutí majetkového přiznání

Jen ve zkratce uvádím, že mé příjmy za roky 2006 až 2008 jsou 11.637.719,- Kč, což obsahuje jak mé příjmy z funkcí radního na Magistrátu hlavního města Prahy a m.č.Praha 10, tak i všechny ostatní příjmy. Mým největším majetkem v současné době je byt v soukromém vlastnictví na Praze 10, jenž jsem si nechal ocenit nezávislým odhadcem (posudek mám také umístěn na těchto stránkách) a jehož cena dle tohoto odhadu je 3.600.0000,- Kč. Dále také vlastním dva automobily. Jeden je značky Bentley GT Continental (rok výroby 2006), a druhým je Rolls Royce model 20-25 (rok výroby 1935). Druhý jmenovaný vůz jsem koupil v naprosto dezolátním stavu vyžadujícím kompletní renovaci. Dlouho jsem na něm pracoval a restauroval ho. Tento vůz má unikátní zakázkovou karoserii karosárny Cockshoot, která je jedinečná a to celosvětově. Vyhotovení nezávislého na tento vůz posudku zadám a dodám na své stránky během ledna 2010.

Mé úspory na účtech jsou v tuto chvíli přibližně 5.500.000,- Kč.


Rád bych také uvedl několik informací o mém dosavadním podnikání. Naše rodina vlastní už po několik generací krejčovský Módní salon Richter, jehož historie se píše od roku 1920 a byl založen mým pradědečkem. Po revoluci byla činnost tohoto salonu obnovena a dnes máme dvě pobočky v Praze.

Jelikož se jedná o šití oděvů, na což mám i živnostenské listy a žádným způsobem se toto moje podnikání nestřetává s prací zastupitele, i nadále v něm pokračuji. I díky výdělkům z podnikání jsem vstupoval do politiky se zajištěným příjmem, nejsem tedy v žádném případě závislý na příjmech radního (náměstka) hlavního města. Osobně si myslím, ač se mnou možná nebudou někteří souhlasit, že je v pořádku, když do politiky vstupují finančně zajištění lidé.

Jako příklad mě napadá pan Karel Schwarzenberg, který má i díky historii své rodiny nadstandardní majetkové poměry. Tím se podstatně snižuje možnost korumpovat takového člověka. I když si uvědomuji, že v případě pana Schwarzenberga mluvím o „nepříteli" protože on je feudál a já jsem představitel buržoazie :)

Ale vážně. Mou snahou je být maximálně otevřený, co se uvádění mého majetku a příjmů týká. Ostatně kdo jiný by měl být otevřený, než člověk, který má protikorupční problematiku na starosti? Myslím, že protikorupční opatření musí být maximálně tvrdá a důsledná a to jsem si také vytyčil jako svůj prvořadý úkol.

Zdroj: www.milanrichter.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…