Miroslav Macek: Merkelová má jasnou představu o tom, jak by měla vypadat příští Evropa

12.01.2016 8:23

Úterní glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Merkelová má jasnou představu o tom, jak by měla vypadat příští Evropa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Merkelová má jasnou představu o tom, jak by měla vypadat příští Evropa. Bohužel se ta představa neslučuje s míněním drtivé většiny Evropanů. Myslím ovšem, že poté, co trojice Iráčanů utratila v českém bordelu 2000 euro z německých sociálních dávek, její popularita u obyvatelstva stoupne, neboť oproti leckterým jiným státním výdajům jsou to rozumně utracené peníze…

***

Jak typické! Stejní lidé, kteří bez rozdílu vítali všechny uprchlíky, nyní říkají: „Neházejte je do jednoho pytle“…

***

Zdá se, že se socialistům začíná zajídat vlastní polívčička. Ministr vnitra prská nad zveřejněnými maily svého kumpána, ačkoliv nás ostatní, kteří protestujeme proti zvyšujícímu se šmírování ze strany státu, opakovaně odbývá větou: "Kdo nic špatného nedělá, nemusí se bát."

***

Čtenář glos O. C. mi napsal:
Na obálce DVD České sody z roku 1994 jsem našel bonmot: " Každý reportér České sody se řídí pravidlem, že pokud zprávu utajují nejméně tři dobře informované zdroje, je zaručeně pravdivá."

***

Čtenář glos V. L. mi napsal:
Chci-li řídit jakýkoliv objekt a " mít to pod kontrolou", tak potřebuji maximum pravdivých informací o tomto objektu. A čím je těchto informací více a čím jsou podrobnější, tak je větší šance na efektivnější řízení. To platí pro rodinný rozpočet, pro firmu a samozřejmě i pro stát.
Tyto informace musí být samozřejmě maximálně objektivní a pravdivé, nesmí v nich být ani stín nějakého ovlivňování z jakéhokoliv důvodu. Např. pokud z genderových důvodů přehlížíme, že zdravotní rizika muže nejsou totožná se zdravotními riziky žen (to je dáno Bohem nebo Darwinem - jak kdo chce), tak dospějeme k nesmyslnému závěru, že pojištění žen a mužů je shodné. Je to přímo proti závěrům pojišťovací matematiky. Jestliže v řízení státu záměrně potlačujeme informace o skutečném chování migrantů, z jakéhokoliv důvodu tyto informace přikrašlujeme nebo přímo zakazujeme sběr takovýchto informací (např. statistické údaje o vzdělanosti, zaměstnanosti nebo zločinnosti dle skupin obyvatelstva), potom nelze čekat efektivní řešení tohoto problému.

***

Čtenář glos L. M. mi mj. napsal:
Zrušme matematiku, nedej bože, aby se z ní maturovalo! A zvláště zrušme statistiku, pak by si ještě někdo u průměrných platů chtěl spočítat medián, no hrůza!

***

Opsáno z facebooku: Bůh stvořil ekonomy, aby se meteorologové necítili tak blbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …