Miroslav Macek: Můžete se stát Britem, Angličanem však nikdy...

04.01.2016 18:06

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Můžete se stát Britem, Angličanem však nikdy...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

K novoročnímu projevu německé kancléřky Angely Merkelové o právu na němectví u imigrantů dodávám slavnou větu George Mikese (původně György Mikes, pak Džorž Majks): Můžete se stát Britem, Angličanem však nikdy.

Největším nebezpečím současného světa jsou pracovití lidé, kteří se dokáží postarat sami o sebe a nežijí na dluh. Kdyby totiž byli všichni takoví, světová ekonomika se okamžitě zhroutí…

Tuhle jsem objevil na facebooku vážně míněný následující text:

„Ježíšek je blbeček“, prohlásil náš sedmiletý Kuba, když doma pod stromečkem nenašel vytoužený skateboard. „Vždyť jsem si o to psal,“ plakal kluk, přestože mu snacha vysvětlovala, že ještě se bude nadělovat u obou babiček. Na poslední štaci v Brně ho konečně objevil! Tolik radosti už jsem dlouho neviděla. Dostal spoustu jiných dárků, ale celý večer seděl na skatu, a kdyby mohl, vzal si ho i do postele. Nakonec musel uznat, že Ježíšek zase není takový blbeček, jak si myslel.

A pod ním rozplývající se komentáře nad báječným synkem.

Vidím, že nás čeká vskutku světlá budoucnost…

Radomil Bábek na facebooku:

Postoje ombudsmanky paní Šabatové jsou mi často krajně protivné. Tedy, pokud mám dostatek správných informací, o čemž se dá v naší manipulované společnosti s úspěchem pochybovat. Přesto chci vyzvat své přátele na fb, aby ji nenazývali ošklivými hrubými výrazy. Ona za to nemůže.

Paní Šabatová není příčinou, ale důsledkem problému.

Je přece zcela absurdní, když si stát zřizuje úřad, který má chránit občany proti zvůli státu. V právním státě, v demokratické společnosti je právě ochrana vlastních občanů hlavním úkolem státu.

Navíc, stát zřizuje prý nezávislý úřad, který však je placen ze státních peněz a jehož vedoucí úředníky vybírají a dosazují či odvolávají ti, proti kterým mají chránit občany. Hlava XXII v praxi.

Proto: Nenadávejme na paní Šabatovou, ale zasaďme se o to, aby byl "její" úřad zrušen a aby především stát dělal to co má, a ne to, co chce.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …