Petr Hampl: Žalobníček žaluje, pod nosem si maluje. Poslanci prosí USA, aby pomohly zavírat ústa

30.11.2019 20:23

Co je pravda a co lež? Odpověď na tuto otázku je vždy výsledkem svobodné diskuse. Ta je smyslem evropských dějin. Čeští zákonodárci ale vědí všechno předem. Jako kdysi pragováci píšou nyní i oni dopis. Američtí kongresmani mají vyzvat Facebook, Google a Twitter, aby umlčely kritiku.

Petr Hampl: Žalobníček žaluje, pod nosem si maluje. Poslanci prosí USA, aby pomohly zavírat ústa
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Pragováci vstali z mrtvých! Na iDNES jsem se dočetl, že „před nebezpečím, které představují dezinformace na sociálních sítích pro demokracii, varují poslanci sedmi z devíti stran ve Sněmovně. Obracejí se proto na americké kongresmany, aby působili na Facebook, Google, Twitter, aby se tyto firmy chovaly zodpovědněji. Nepřidali se jen komunisté a SPD“ (k přečtení ZDE). A teď zpátky k Pragovákům z úvodu. Stručně řečeno, šlo o dopis z 18. července 1968, který napsalo 99 komunistů z pražské automobilky Praga a Sovětský svaz si ho vyložil jako vítanou záminku k vojenské intervenci do Československa (podrobnosti jsou ZDE). Jaká je tedy spojitost s připravovaným dopisem českých poslanců americkému Kongresu a pragováky? Pochopíte v závěru mé glosy.

Ubožáci všech zemí, spojte se!

V českých zemích se nepodařilo svrhnout lidového prezidenta ani vládu vzešlou z demokratických voleb. V Americe zase probíhá pokus o svržení demokraticky zvoleného prezidenta a vypadá to na šílenou ostudu. V českých zemích i Americe hrozí, že strýček George, který je v obou případech v pozadí, se naštve a zastaví peníze. Tak si teď mohou čeští bolševici a američtí bolševici posílat dopisy a vzájemně se utěšovat.

Kdybychom je ale měli brát vážně, museli bychom zpozornět. Zmiňování čeští poslanci totiž usilují o likvidaci základních občanských svobod garantovaných ústavou. V tomto případě jde o zavedení cenzury, třebaže je vše zamlžováno touto větou z již připraveného dopisu: „Chtěli bychom Vás ujistil, že naprosto respektujeme svobodu slova a nechceme zavádět jakoukoli formu cenzury, protože problém lze vyřešit na úrovni algoritmů extrémně cílené reklamy…“ Za rádoby vznešenými slovy by se mohlo skrývat, že jednoho krásného dne byste se na svoje oblíbené Parlamentní listy přes Google nedostali.

Zákonodárci se chovají se jako součást organizované skupiny ve spojení s cizí mocností. Podle našich zákonů je za to sazba 15 až 20 let.

(Glosu napsal nezávislý sociolog PhDr. Petr Hampl, Ph.D., autor bestselleru Prolomení hradeb)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…