Petr Michalů: NATO - pár poznámek a objasnění

04.01.2016 11:02

Tak ještě jednou… Srozumitelně. Něco pro školáky a pro studenty (ale i pro dospělé, kteří chtějí znát a vědět, nikoliv tendenčně se bránit poznání a vědění).

Petr Michalů: NATO - pár poznámek a objasnění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

Toto se ve školách neučí a nikdo to ani neřekne, protože teď to není vhodné a není to ani v souladu se současnou zahraničně politickou orientací PROTEKTORÁTU ČR (rozuměj vazalské, kolaborantské České republiky).

V roce 1990 došlo k dohodě tehdejších mocností o sjednocení Německa. Jedním z důvodů proč tehdejší SSSR na dohodu přistoupil, byl slib, že hranice NATO se neposunou na východ od německých hranic. Jak je to tedy s tím plněním slibů a závazků?! - Česká republika-NATO, Maďarsko-NATO, Polsko-NATO, Litva-NATO, Lotyšsko-NATO. Estonsko-NATO, Rumunsko-NATO, Bulharsko-NATO, Slovinsko-NATO, Slovensko-NATO, Chorvatsko-NATO, Albánie-NATO!! - Tak kdo nedodržuje neustále smlouvy, dohody, závazky?! No ten, komu to je naprosto vlastní a přirozené od počátku vzniku svého státu – tedy USA!

K vlastnímu vzniku NATO. NATO vzniklo UŽ JEN 4 roky po skončení 2. světové války tedy v r. 1949! Nejděsivější, nejstrašnější a nejkrutější válka v dějinách lidstva, kterou rozpoutalo Německo, skončila naprosto přesvědčivým a zaslouženým vítězstvím Sovětského svazu na jaře 1945. NATO vzniklo už v r. 1949!! Tedy v době, kdy ještě ani zdaleka nebyla obnovená zničená a vybombardovaná města, vypálené vesnice, z továren, z nemocnic a škol i nadále byly ruiny, v paměti byly stále příliš čerstvé vzpomínky na padlé, zabité, popravené, bestiálně umučené v koncentračních táborech, v Evropě byly statisíce nezvěstných, utrpení bylo příliš obrovské a děsivé na to, aby se na vše zapomnělo. A co se stalo?!  -USA se začaly vojensky paktovat a bratříčkovat s viníkem a původcem toho všeho nesmírného šíleného utrpení a zla – s Německem. Spolu s několika dalšími státy (které též velice rychle zapomněly, co jim Německo způsobilo) založily v roce 1949 vojenský pakt NATO! Jak se na tuto aktivitu, zradu, cynismus, pokrytectví a podlost svého bývalého spojence mohl dívat Sovětský svaz se svými více jak 25 miliony padlých, zabitých umučených, s tisíci vypálených vesnic a stovkami vypálených měst?! Proto, ale až v roce 1955 (tedy až 6 let po vlastní už existenci, hrozbách a provokacích ze strany NATO) z iniciativy a z oprávněných obav z dalšího možného napadení Sovětského svazu a jemu spřátelených zemí vznikla tzv. Varšavská smlouva. Sdružovala několik států východní a střední Evropy, které osvobodil Sovětský svaz, a samozřejmě stěžejní a hlavní roli v tomto vojenském čistě obranném sdružení měl Sovětský svaz. VS vznikla jako adekvátní odpověď, protiváha a přirozená reakce na vzrůstající aktivity a provokace agresivního paktu NATO. Však také od vzniku Varšavské smlouvy a po celou dobu její existence byl v Evropě mír, klid, pořádek, nebyl žádný záměrný úmyslně vyvolávaný chaos a zmatek.

Varšavská smlouva bohužel bez adekvátní náhrady zcela nesmyslně zanikla a nyní vidíme všichni, kam to dospělo!! Evropa je teď na pokraji nové, strašné, sebezničující války, Evropa je plně kolonizována Američany úmyslně zapříčiněnou islamizací, v Evropě hrozí občanské války! Američanům a  NATO přerostla křídla, demonstrativně a okázale pořádají své spanilé dragounské jízdy, již okupují celou Evropu, mimo Ruska! Američany láká a magicky přitahuje Rusko stejně tak, jako kdysi jednoho namyšleného německého führera. Evropě hrozí válka tentokrát ze strany arogantních, po světovládě toužících USA a militantního paktu NATO, který bohužel v současnosti nemá protipól. Proč asi tenkrát Varšavská smlouva musela zaniknout?! VS zanikla a na její místo se okamžitě derou vojska USA pod záštitou a pláštíkem NATO!! Kam jen vkročí bota amerického vojáka, tam je okamžitě teror, válka, utrpení, chaos a zmatek!! A ustrašení, zbabělí, či dobře uplacení evropští politici - lokajové USA mají zavřené oči, nevidí, neslyší, protože nechtějí vidět a slyšet a jidášské peníze jim nesmrdí! USA a NATO jsou spolu s úplatnými vlastizrádnými evropskými politiky největší teroristé a ZLO SVĚTA! Jeden z bývalých amerických prezidentů – Ronald Reagan  kdysi v osmdesátých letech nazval tehdejší SSSR „ŘÍŠÍ ZLA“. Ale tou opravdovou skutečnou „ŘÍŠÍ ZLA“ pro celý svět byly, jsou a až do svého zániku, či záhuby nebo transformace budou právě USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…