Robert Troška: Profesor Halík, profesor Sokol, propagátoři lidskoprávního extrémismu

30.12.2015 13:58

Celá řada z nás si určitě položila a pokládá otázku, jak je možné, že z úst těchto dvou známých osobností zaznívají extrémní názory ignorující bezpečnostní rizika spojená s vývojem migrační krize?

Robert Troška: Profesor Halík, profesor Sokol, propagátoři lidskoprávního extrémismu
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

Z postojů Halíka a Sokola k migrační krizi jsem šokován

Pro ty z nás, kteří přečetli některé z Halíkových knih nebo knih profesora Sokola, kde projevili rozhled, vnímavost a svěžího ducha (i když ne se vším musel člověk souhlasit), je jejich postoj k migraci velkým šokem.

Oba jedince spojuje kandidatura na prezidenta republiky, u jednoho z nich neúspěšná v minulosti, u druhého z nich (profesora Halíka) potenciálně možná v budoucnosti (hlavně v roce 2014 hojně opakované téma).

Zatímco profesor Halík se „zviditelnil“ veřejně prezentovaným odporem proti přijímáníjen křesťanských uprchlíků již v létě 2015 a následně v září svým desaterem argumentů obhajující islám, pan profesor Sokol zase svým vánočním rozhovorem na Idnes, kde značně agresivním způsobem zaútočil na odpůrce muslimských migrantů argumentem o „volských kůžích“ označující odpůrce migrace „za lidi, kteří si jsou nejistí a proto se cítí pořád ohrožení, všeho a všech se bojí.“ Naprosto úžasné prokreslení a psychologická analýza odpůrců migrace, z pana profesora nám vyrůstá  nový Freud z české kotliny. “A má pravdu, já se například bojím i své tchyně!“

Proč oba pánové přehlížejí jasná bezpečnostní rizika?

Nejen že oba intelektuálové arogantním způsobem přehlíží jasná bezpečnostní rizika plynoucí z přijímání muslimské populace, ale záměrně demagogicky směšují imigraci bezbranných lidí z Ukrajiny či některých asijských nemuslimských zemí s  invazí jedinců z převážně muslimských zemí Blízkého východu se značně odlišnou kulturou a chápáním hodnot.

Oba dva sice hovoří o toleranci, solidaritě a pomoci, ale běda tomu, kdo nechce vzít pomyslné mávátko a jít s nadšením a úsměvem na rtech vítat migranty jako na 1.máje za socialismu. Okamžitě je označen za omezeného netolerantního xenofoba, který správně nechápe to obohacující multikulturní soužití s muslimskou populací, které po celé Evropě vytváří jen obrovské neřešitelné problémy spojené s násilím a vznikem paralelních společenských struktur.

U profesora Halíka si všimněme ještě dalšího znaku a tím je jeho velikášství a bezbřehé duchovní i politické ambice, které naplno zazářily při zvolení názvu pro jeho islamofilní argumenty:  DESATERO! Jakoby se viděl na místě biblického Mojžíše, který přinesl věřícím smlouvu (Desatero) s Bohem z hory.Jenže zatímco Mojžíš vyvedl své lidi z egyptského otroctví, profesor Halík se  nás naopak snaží do islámského otroctví  dostat!

Zvrácený humanismus kombinovaný s lidskoprávním extrémismem

Proč oba pánové tak urputně hájí bezbřehé přijímání muslimských migrantů navzdory zkušenostem a faktům? Odpovědí je ideologie bezbřehého (přesněji řečeno) zvráceného humanismu kombinovaného s lidskoprávním extrémismem. Sám profesor Halík na svých stránkách píše:

„Katolické církvi trvalo devatenáct století, než se dopracovala k dnešní pozici rozhodného obránce lidských práv ………….“Takže podle profesora Halíka je katolická církev křesťanskou pobočkou Human rights watch?

Tito intelektuálové jsou v zajetí svých „osobních ideologií“ bez ohledu na možné následky a je třeba zdůraznit také bez ohledu na následky obyvatel zemí, ve kterých budou muset s agresivní muslimskou populací žít.

Před Halíkem a Sokolem selhávali i jiní intelektuálové

S jejich zarputilostí, se kterou tito dva intelektuálové obhajují migraci souvisí další paradox: Svým postojem oba napomáhají násilníkům muslimského vyznání překonávajícím evropské hranice,nikoliv těm nejpotřebnějším, kteří nejvíce trpí, což je nemuslimské obyvatelstvo Blízkého východu nemající finance potřebné k uplacení pašeráků (křesťané jezídové,atd.)

Je však selhání těchto dvou intelektuálů ojedinělé?

Podíváme-li se do historie, tak zjistíme, že můžeme najít paralely s tímto selháním jak z doby nastupující nacistické a později komunisté diktatury, a to nejenom u nás,ale i ve světě.

Oba pánové připomínají předválečné levicové intelektuály a spisovatele jako byl  anglický spisovatel H.G.Wells a další, kteří  sympatizovali či byli zanícení obhájci Stalina a jeho komunistické diktatury.

V SSSR zuřily čistky a hladomor, ale Wells a spol. velebili Stalina

Dokonce i v době, kdy probíhaly ve 30.letech 20.století v SSSR neuvěřitelné čistky a Stalinova hrůzovláda se rozjela na plné obrátky (hladomor na Ukrajině, zatýkání, popravy ve vězněních, násilná deportace do koncentračních táborů gulagů), jezdili tito intelektuálové na pozvání sovětských soudruhů spisovatelů do SSSR a při kávičce a čajíčcích se dozvídali od svých kolegů o „lepším socialistickém světě“. Poté samozřejmě s velkou vervou tyto světlé zítřky na Západě propagovali.

Dnes v případě islámské ideologie jezdí celá řada novodobých „sluníčkářů“ na kávičku s imámy a dalšími islámskými učenci, kteří jim Korán dokáží vyložit a hlavně správně POZNAT, i když tyto výklady jsou často v rozporu s tím, co je v Koránu psáno. To již ale pro tyto obhájce islámu není podstatné.

Vrátíme-li se k oběma výše jmenovaným intelektuálům, nevybočují nijak z řady selhání i výraznějších osobností z minulosti.

Řekněme jasné NE jejich demagogickým argumentům

Máme vůči těmto dvěma intelektuálům šířícím  demagogii cítit nevraživost či dokonce nenávist? Rozhodně NE. Dostali bychom se na jejich úroveň myšlení. Naopak jim popřejme do nového roku hodně především duševního zdraví, kterého rozhodně budou potřebovat.

Na druhou stranu je třeba,aby od každého z nás zaznělo jasné a srozumitelné NE všem jejich demagogickým argumentům na adresu islámu nebo muslimské imigrace.

Je totiž obrovský rozdíl mezi intelektuální komunikací nad šálkem kávy s muslimským imámem a reálným životem obyčejného občana s převážně muslimskou populací v západoevropských metropolích.

A nám ostatním popřejme hodně zdraví, trpělivosti, odolnosti a vytrvalosti při argumentaci a překonávání lidskoprávního extrémismu, se kterým se budeme díky zarputilosti těchto lidí v příštím roce nadále setkávat.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…