Stanislav Kliment: Islámský stát odebírá orgány živým „nevěrcům“

27.12.2015 8:48

Duchovní autority Islámského státu povolují odebírání orgánů živých „nevěřících“ pro záchranu muslimů. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na dokument, který měli získat příslušníci amerických zvláštních sil v průběhu květnové operace ve východní Sýrii.

Stanislav Kliment: Islámský stát odebírá orgány živým „nevěrcům“
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

V elektronickém dokumentu, jednom z mnoha ukořistěných Američany, je obsaženo vyjádření, že Alláh připouští odebírání orgánů živého vězně, jestliže to pomůže zachránit věřícího islamistu. Podtrhuje se, že odebrání orgánu se připouští i v případu, kdy způsobí smrt „dárce“. Podle agentury Islámský stát ale odebírá lidské orgány nejen pro záchranu vlastních bojovníků, ale zapojil se i do ilegálního a velmi lukrativního obchodu s orgány.

Obchod s lidskými orgány byl v minulosti zaznamenán také v Kosovu a podle všeho do něho bylo zapojeno několik vrcholných představitelů teroristické UCK. Někteří dnes tvoří „elitu“ tzv. Republiky Kosovo. Hlavní žalobkyně Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii Carla del Ponte později uvedla, že jejím vyšetřovatelům bylo bráněno v odhalení tohoto zločinu.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…