Chaloupka (Republika): Pohled na soudruha Biľaka je pouze jeden, soudruhu Filipe

06.02.2014 12:35

Komunista Vojtěch Filip mě dostal svým tiskovým prohlášením. A hlavně svou poslední větou o tom, že „Dnešní doba se na zvací akt dívá různými pohledy“, tak to jsem si hned musel zapálit, abych to rozdýchal. Peklo si vzalo svého čerta v jeho 96 letech, ale podle Filipa už to zřejmě není tak „žhavé“.

Chaloupka (Republika): Pohled na soudruha Biľaka je pouze jeden, soudruhu Filipe
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

Vasil Biľak, bývalý vysoký funkcionář KSČ, který v roce 1968 podepsal tzv. zvací dopis, a tím pozval vojska Varšavské smlouvy do Československa, zemřel. Šéf komunistů a poslanec Filip jeho čin sice nezpochybňuje, ale bagatelizuje.

Tomuhle pánovi vděčíme za sovětskou okupaci. Díky němu dokonce řada jeho tehdejších komunistických soudruhů konečně procitla. Kvůli němu byla ale taky celá řada Čechů donucena emigrovat, pokud chtěli alespoň trochu volně a svobodně dýchat. Málokdo si také uvědomí, že podpis soudruha Biľaka byl současně podpisem rozsudku smrti nad 108 civilními oběťmi sovětského vpádu.

Jeden člověk zvládl vyhnat kolem tří set tisíc lidí z jejich domova. Jeden člověk – těžce poznamenaný stalinismem – dokázal ze dne na den zničit plány Čechů a Slováků, jejich osudy, přispět k devalvaci lidských hodnot, k pokřivení českých vlastností a k národnímu traumatu, které si ještě dlouho poneseme. Pohled na něj je jediný, pane poslanče. Děkujeme, že jste si ho vzali zpátky do pekla! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…