Hejtman Hašek: Záchranáři obdrželi devět nových sanitních vozidel

29.06.2011 5:41

Dnes v 8.30 hodin v areálu letecké záchranné služby v Brně -Tuřanech předal hejtman Michal Hašek spolu s představiteli Jihomoravského kraje, který je zřizovatelem ZZS JmK, devět nových sanitních speciálů Mercedes-Benz 319 Sprinter pro Zdravotnickou záchrannou službu Jihomoravského kraje.

Hejtman Hašek: Záchranáři obdrželi devět nových sanitních vozidel

Hejtman Michal Hašek řekl: „Tato obnova nejdůležitější techniky pro ZZS JmK byla možná jen díky pochopení ze strany zřizovatele organizace, který rozhodl o naplnění investičního fondu jak pro rok 2010, tak i pro rok letošní. Je to jistě výrazem odpovědnosti vedení Jihomoravského kraje za zdraví a životy občanů a návštěvníků tohoto regionu, spolu s faktem, že ZZS Jmk, p.o. je nedomyslitelnou a důležitou složkou integrovaného záchranného systému, zajišťujícího zmírnění dopadů na zdraví, životy a majetek občanů v době živelných katastrof a nečekaných mimořádných událostí celospolečenského významu. Je to jistě i výraz toho, že ZZS JmK je vnímána jako důležitá složka integrovaného záchranného systému i jako subjekt, který má významný podíl na záchraně zdraví a života velkého počtu našich spoluobčanů". Celkem je nyní v JmK v provozu 59 sanitních vozidel Mercedes-Benz Sprinter na 22 výjezdových stanovištích ZZS Jmk, p.o. v celém kraji. Využívána jsou i vozidla jiných výrobců, zejména VW Transporter. Převzetím 9 nových vozů dojde k obměně 15% vozového parku.

Nově dodaná sanitní vozidla jsou typu Mercedes - Benz 319 CDI KA Sprinter 4x2 s motorem 2,8 CDI/140 kW (190 k), s manuální 6stupňovou převodovkou o hmotnosti téměř 3500 kg. Celková hodnota jejich pořízení činí 18 336 000 Kč, sanitní vozidla RLP v hodnotě 2 020 000 Kč a vozidlo pro převoz patologických novorozenců v hodnotě 2 176 000 Kč. Sanitní vozy jsou v barvě žluté, vybavené nejmodernější zdravotnickou technikou pro zajištění péče o nemocné a raněné i v těch nekritičtějších stavech. Vozy jsou plně klimatizované včetně ambulantního prostoru, jsou vybaveny satelitní navigací, telekomunikační a radiovou technikou s možností přenosu důležitých dat přímo do zdravotnických zařízení po celé jižní Moravě či možnosti přímé komunikace s vrtulníkem Letecké záchranné služby.

Dále čtěte:
Hejtman Hašek: Mezi dobrovolné hasiče bude rozděleno 30 milionů
Hejtman Hašek: Spolupráce krajů a ČEZu přinese rozvoj vzdělávání

Hašek: Platit za zdraví nedovolíme

Dotaz Michalu Haškovi můžete položit ZDE

##PROFIL 302##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…