Hoffman (KSČM): Nedbalost, hloupost, úmysl či arogance? Aneb kdo se bojí Ratha?

09.04.2013 17:55

Z Vysočiny na Hrad přes vládu a parlament kdosi vyšlapal cestu Miloši Zemanovi. Akce úspěšně skončila, zapomeňte aneb čo bolo to bolo, terazky som prezident.

Hoffman (KSČM): Nedbalost, hloupost, úmysl či arogance? Aneb kdo se bojí Ratha?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

 

Typicky české? Politika a vděčnost - hloupost! Zakladatel Strany Práv Občanů - Zemanovci, úspěšný scénárista a režisér byl poslán na odpočinek bez slov díků a uznání, aby mohl nastoupit již k hotovému. Své místo odpovědného nosiče aktovky získal syn bývalého tajemníka Antonína Kapka a celou partu doplňuje první slečna republiky. Nejdůležitějším úkolem nového kancléře bude zřejmě přesvědčit politiky, aby zrušili omezující věkovou hranici pro vstup do senátu či volbu prezidenta. Bude potřeba urychleně vytvořit cestu pro první slečnu do politiky, třeba až na Hrad. Co by taťka pro své dítě neudělal? Penzista by to možná dokázal, ale vlekař určitě ne. Koneckonců ani pro hrdličku se nenašla zlatá klec a to přivedla na pomoc mnoho modrých ptáků. Holt nevděk v Česku vládne.
 
Tak jsme již od středy 3. dubna 2013 definitivně v Evropě či jejím područí. V budoucnosti možná další památný den. Na Hradě visí vlajka Evropské unie, euroval je podepsán a my budeme patřit k tvrdému jádru v Evropě. A tak bude více poslušnějších (?), často nesmyslných diktátů v Bruselu, budeme se skládat na lenochy s několikanásobnou životní úrovní a budeme plácáni po ramenou.  Na Pražském hradě už viselo mnoho cizích vlajek podle toho, kdo byl hradním pánem a jak velký byl řiťolezec. Jen aby se Česká republika neztratila někde v mlze! Suverenita a národní hrdost by mohly být vyměněny za euro či dolary. Staneme se možná více evropští, světoví a možná, že budeme i pupkem světa. Životní úroveň lidí to ale nezvýší! Mám obavy, že spíše sníží.
 
V podhradí vyvěsí někteří pokrytci vlajky Tibetu a vyšlou tak signál do světa, že jsme v první linii boje za lidská práva. Pár jedinců, kteří již zapomněli na minulost, za "sponzorské peníze“ založí klub či ligu boje proti korupci. O některých by se daly  vyprávět romány. Dělá se mi špatně, když je slyším lhát ve sdělovacích prostředcích.
 
Nelze nic namítat proti požadavku zveřejňovat, kdo a jak je placen z veřejných prostředků. Lidé by měli vědět, kam putují jejich daně. Tento požadavek by měl platit univerzálně a ne jen účelně a často schován pod vlajkou populismu.  Třeba by měli lidé vědět, kdo a jak velké honoráře pobírá či pobíral v České televizi, která je napojena na státní rozpočet a "obchoduje“ s poplatky občanů a to i těch, kteří televizi ani nemají. I tady někteří současní "bojovníci“ proti korupci vydolovali nemalé nezasloužené prostředky a publicitu. Mnozí mají luxusní byty, staví luxusní vily, mají tučná konta a často se povalují v zahraniční luxusní destinaci. Našetřili v minulosti, když řídili město, byli primáři či vedli různé jiné spolky, nadace, instituce. A pokračují dále v nestydatém hrabání pod sebe. Věřte mi, ti lidé se nezměnili! Jen vymysleli taktiku, jak se "očistit“. Ukazují prsty na různé lobbisty a kmotry -pod svícnem je největší tma. Pár potřebných všehoschopných žurnalistů dokáže za „provizi“ jejich „očistu“ dokončit.  Možná, že i součástí očisty mnohých je scénář udělat / každopádně z odsouzeníhodné autonehody pokus o vraždu. Policisté musí být asi šílení/.  Tady je na místě se zamyslet nad slovy Miloše Zemana.
 
Současní radní města pražského asi udělali chybu okolo zprofanované Opencard. Když měli konat, nekonali, a pak přesto, že byli upozorněni právníky, že dělají chybu, konali. Hloupost, nedbalost či úmysl? Nevím. To ať posoudí orgány činné v trestním řízení. V této souvislosti bych zmínil dva fauly: Svádět něco na minulost je podlé, když chybu jsem teď prokazatelně udělal já. A bezprecedentní zásah premiéra do této kauzy a vyvolává podezření, že se jeho chráněnec asi něčeho dopustil. Radní hlasovali jednoznačně, až na tu, co chyběla, ale ta je později podpořila, když  následně schválila zápis z tohoto jednání, ale to je věc jiných. Historie se někdy opakuje, i když v trochu jiné podobě. Ludvík XV. vládl prostřednictvím své milenky madam Pompadúr. Zdá se mi, že podobný příběh probíhá v současnosti ve Strakově akademii. Tuto situaci nepochopila tak trochu politicky a i lidsky -  Karolína Peake.  Trest - místopředsedkyně vlády nemá kancelář a vše, co patří k této funkci. Manželka, děti i paní Karolína ostrouhaly. Církevní slib manželství byl porušen. Co je příčinou? Láska, sex či kariéra?
 
Ještě jedna věc, která trápí asi nejen mne: Jak je to doopravdy s Kájínkem? Osobně nepochybuji, že je to lump, ale sedí opravdu oprávněně nebo ne? Proč se zúčastnil tolika bojů obnovit proces a jednou pro vždy říci pravdu? Podobná situace je i v kauze Davida Ratha. Tady si také nedělám iluzi o jeho poctivosti, ale proč se policie a státní zástupce tolik bojí pustit Ratha z vazby? Asi něco neklape, protože důvody vazby zcela určitě pominuly. Jen doufám, že státního zástupce někdo kvůli něčemu nedrží v pasti. Náměstek ministra práce a sociálních věcí za TOP 09 připravil stát o víc a byl z vazby propuštěn velice rychle. Vlasta Parkanová (TOP 09) se směje na svobodě. Oni by přece také mohli prchnout, či dále páchat trestnou činnost. Jaký metr má justice? Anebo se opravdu někdo bojí Davida Ratha na svobodě? Možná, že se jen někdo bojí podívat se mu do očí. Různé lotry osvobodila amnestie Václava Klause. Nedával bych tak úplně vinu jemu, ale těm, kteří nebyli schopni za osm let dotáhnout věci do cíle. Nedbalost, neschopnost nebo úmysl? To už se asi nedozvíme. Kdysi jsem na otázku jedné redaktorky při předvolební debatě týkající se korupce na radnici odpověděl slovy: "Radnice má dva vchody. Když je zamřížujete a mříže odstraníte za deset let, nebude to justiční omyl.“ Myslím, že má slova platí dnes ještě více a to nejen na radnici.
 
JUDr. František Hoffman

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…