Jarolím (VV): Paní hejtmanko Vaňhová, sáhněte si do svědomí

26.10.2011 22:38

S úsměvem jsem si přečetl v médiích kritické vyjádření hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové na adresu vlády, která odmítla její návrh zákona dvakrát a dost, tedy změny trestního zákona a zákona o přestupcích. Ten měl pomoci vyřešit „šluknovské" sociální a národnostní problémy.

Jarolím (VV): Paní hejtmanko Vaňhová, sáhněte si do svědomí

S úsměvem proto, neboť je typické pro náš kraj, že problémy nejhlasitěji řeší ti, kteří se na nich podílejí. Jednoznačně není možné tvrdit, že za šluknovské problémy může přímo paní hejtmanka Vaňhová, ale každopádně za ně můžou minulá i současná vedení kraje, stejně tak jako minulá vedení státu.  Podotýkám, že nejen v tom krátkodobém kontextu, ale zejména v tom dlouhodobém. Přístup posledních dvaceti let k menšinám jak z pozice státu, tak kraje, je protnut linií vlád ODS a ČSSD, a to jak na celostátní, tak i krajské úrovni. Ta krajská úroveň je pak ještě zřetelnější v návaznosti na zřejmé příčiny. Dnes bojují s fenoménem sociálních a rasových problémů lidé, kteří mnoho let zavdávají příčiny k jejich vzniku. Tunelování evropských, státních, krajských a obecních rozpočtů lidmi, jejichž přímá návaznost na politická vedení je základním kamenem problému. Nejsou peníze, není práce, neexistují smysluplné projekty, neboť problém se řeší, až když vznikne a ne v zárodku. Zárodek problému sociálního i rasového najdete vždy v nespokojenosti s životní úrovní a prostředím, tedy v ekonomické rovině. Bohužel jak říkával T. Baťa, každý ekonomický problém má příčinu v problému mravním.

A tak může hejtmanka Vaňhová, stejně jako poslankyně Řápková, nebo politici Šulc, Kouda, Kubata či jiní, hledat dnešní zdroj problémů v jejich minulých rozhodnutích. V dobách minulých i dnešních, kdy miliony a stovky milionů korun končí v podivných zakázkách v rozměru krajského úřadu a rozpočtů měst. Stejně tak jako miliardy z evropských dotací z projektů ROP. To vše spojují jména politiků a jejich rozhodnutí. Samozřejmě v návaznosti na podivné společnosti typu HERKUL, JOEL, EDS Holding,  INSKY a dalších. To vše spojuje na úrovni krajské v Ústeckém kraji společné vládnutí ODS a ČSSD.  Podotýkám, že nechci rozporovat ani negovat samotný návrh, ale jen jeho iniciátora a zdroj. Myslím, že populizmus spojený s černým svědomím není dobrá motivace pro řešení jakéhokoliv problému, natož pak problému sociálně rasového.

Dále čtěte:
Vláda nebude hlasovat pro návrhy řešící situaci na Šluknovsku
Hejtmanka Vaňhová: Od vlády chceme slyšet jasná řešení, jak ulevit Šluknovsku

Jarolím z VV podal trestní oznámení na Kalouska. Kvůli hazardu


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…