Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

27.04.2024 22:01 | Ze sítí

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v Praze

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Zdeněk Hřib

Cyklistika není jen sport, ale může to být i užitečný a nízkonákladový městský transport! Navíc jak nám vyplývá ze statistik, je to u Pražanů stále oblíbenější způsob dopravy. Proto chceme podmínky pro městskou cyklodopravu dále zlepšovat a vytvářet nová propojení.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 26108 lidí

Letošní stavební cyklosezonu jsme tak už minulý týden odstartovali otevřením 700 m nového úseku na trase A1 v Holešovicích v novém parku U Vody. Dalších 1700 m cyklotrasy A1 vznikne mezi Vyšehradským železničním mostem a Dvoreckým mostem (samotný Dvorecký most pak budete moci přejet přes oddělené cyklopásy). A co se týče A1, rozšíříme také část v Radotíně, aby vyhovovala hustému cykloprovozu.

Na druhém břehu budeme pokračovat v modernizaci cyklotrasy A2 na Podolském nábřeží mezi Dvoreckým mostem a čerpací stanicí. Konečně také postavíme nový 900 m dlouhý úsek cyklotrasy A7 mezi stanicí metra Kačerov a cyklistickým uzlem U Labutě v Krči. Spoustu dalších dílčích cykloopatření a vylepšení pak vznikne při rekonstrukci ulic, třeba při rekonstrukci Hartigovy na Žižkově nebo Dukelských hrdinů

Jsem rád, že se nám podařilo udržet takovou podporu cyklodopravy i přes napjatý rozpočet a děkuji TSK Praha a předsedkyni pro cyklodopravy Báře Soukupové za spolupráci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě