Jarolím (VV): Takhle už to dál nejde. Odejděme okamžitě z vlády

31.03.2012 9:41

Apel na členy Věcí veřejných.

Jarolím (VV): Takhle už to dál nejde. Odejděme okamžitě z vlády
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Vážení přátelé, kolegové a členové strany Věci veřejné,

pod dojmem událostí posledních hodin a s ohledem na dlouhodobě nepřijatelné vnitrokoaliční vztahy a politickou situaci v naší zemi, Vás chci požádat o podporu. Na úterním mimořádném grémiu strany chci požádat o přijetí usnesení, které zaváže ministry za Věci veřejné k odstoupení z těchto funkcí.

Rád bych tento krok učinil s jasnou deklarací podpory celé členské základny a jasným mandátem pro tento, bezesporu razantní, ale podle mého názoru nezbytný krok.

Nové skutečnosti vyplývající ze staré nahrávky bývalé členky VV K. Kočí dotvrzují mé přesvědčení, že vztah nejvyšších představitelů a vůdců (formálních i skrytých) koaličních i opozičních stran k naší straně, není založen na partnerství, ale na snaze odstranit nás a naše protikorupční snahy z vládních struktur. Z logické podstaty věcí chápu, že dlouholeté působení v politice mnoha jejich nejvýznačnějších členů, je bezesporu spojené s devastací naší společnosti a rozkrádáním a tunelováním společného majetku. Pak také vnímám jejich snahu zdiskreditovat a rozvrátit VV.

Nemožnost prosadit zákon o prokázání majetku skrz koalici. Jasná snaha zabránit vyšetřování minulých korupčních kauz vedoucích i do řad politických matadorů napříč politickým spektrem. Bezdůvodně personální kroky jako odebrání resortu ministerstva vnitra. Znemožnění implementace zástupců VV do státních organizací a podniků zajišťujících kontrolu a tok informací nutných k zjišťování a předcházení korupci. To jsou všechno důvody, pro které navrhuji odstoupení našich ministrů.

Nelze stále ustupovat a prokazovat slabou vůli. Ne tak proto, aby si společenství či jednotlivec dokazoval vlastní sebevědomí a sílu, ale jen a jen pro smysl svého konání, kterým má být služba společnosti. Dlouhodobě v našich řadách probíhá diskuze, zda pro naše ideály a cíle máme podstupovat dehonestaci a útoky. Já jsem přesvědčen, že nyní nastala chvíle, kdy je nutné odejít ze společenství, které není hodno našich cílů a ideálů.

Apeluji na Vás a žádám Vás o Vaši podporu.

Tomáš Jarolím, místopředseda Věcí veřejných

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…