Mach (Svobodní): M. Thatcherová ukázala, že se národ může socialismu zbavit

08.04.2013 18:37

Svobodní vzdávají hold Margaret Thatcherové.

Mach (Svobodní): M. Thatcherová ukázala, že se národ může socialismu zbavit
Foto: Svobodni.cz
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach

 

V souvislosti s úmrtím bývalé britské premiérky Margaret Thatcherové Svobodní vzdávají hold této velké osobnosti politické pravice, bojovnici za menší roli státu, méně regulací, méně daní a méně Evropské unie. 
 
 Margaret Thatcherová ukázala, že se národ může socialismu zbavit a že klasické liberální zásady a konzervativní hodnoty mají své místo i ve 20. a 21. století. Obhajovala skutečný kapitalismus bez přívlastků proti socialismu pod novými a novými jmény. 
 
 O síle její osobnosti svědčí i to, že její jméno se stalo základem pojmu thatcherismu - politiky postavené na kombinaci hájení individuální svobody a volného trhu na jedné straně a hájení národních zájmů a nedůvěry v nadnárodní vládnutí na straně druhé. 
 
Margaret Thatcherová byla úspěšnou političkou, která spolu s Ronaldem Raeganem přispěla k tomu, že komunismus padl, která reformovala britský skorosocialismus sedmdesátých let snížením daní, privatizací a liberalizací a neinflační měnovou politikou a zůstane díky své politice a literárnímu odkazu důležitou autoritou a vzorem pro konzervativní a liberální politiky nejen v Evropě.  
 
Dnešní britská konzervativní strana směřuje do politického středu, socialismus sílí v Británii i Evropě. Jinými slovy, boj za hodnoty, které Margaret Thatcherová hájila, se musí bojovat stále a znovu. Margaret Thatcherová v tom zůstává naším vzorem. 
   
 
Petr Mach 
předseda Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině