Maršíček (KSČM): K pozvání šéfa německých neonacistů předsedou DSSS

26.05.2011 19:10

Vyjádření stínového ministra KSČM pro resort vnitra Zdeňka Maršíčka k pozvání německých neonacistů do ČR z inicitativy DSSS předsedou Tomášem Vandasem

Maršíček (KSČM): K pozvání šéfa německých neonacistů předsedou DSSS

Již dříve jsem opakovaně upozorňoval, že v České republice dochází k aktivizaci neonacistických organizací. Nedávných událostí bych chtěl připomenout pochod Dělnické strany sociální spravedlnosti v Novém Bydžově proti Romům nebo činnost neonacistické organizace Blood and Honour, která mj. na svých webových stránkách zveřejnila návod proti komu a jak bojovat a jejíž pozornosti neuniklo ani sídlo KSČM v Praze.

Za velmi nebezpečné považuji propojení neonacistů do zahraničí, o čemž svědčí skutečnost, že  přijede v sobotu na návštěvu ČR šéf neonacistické Národně demokratické strany Německa (NPD) Udo Voigt, na což upozornila i média. Členové NPD a osoby s ní sympatizující totiž již několikrát stanuli před německými soudy kvůli svým prohlášením odmítajícím výsledky 2. světové války a hraničícím až s popíráním holokaustu. Samotný Udo Voigt například před čtyřmi lety zpochybnil rozsah vyvražďování Židů za druhé světové války a požadoval navrácení území, která Německo ztratilo po roce 1945.

Za znepokojující proto považuji vyjádření ministerstva vnitra, které oznámilo, že se jedná o dvě legální politické strany a že žádné kroky v této souvislosti nechystá.

DSSS svou činností prokazuje, že je pokračovatelkou Dělnické strany, kterou rozpustil Nejvyšší správní soud z důvodu, že v jejím programu, ideových cílech a symbolech našel xenofobní a šovinistické prvky, rasistický podtext a návaznost na nacionální socialismus, tedy ideologii spojenou s Adolfem Hitlerem.

Proto je nutné, aby se Bezpečnostní informační služba a příslušný útvar Policie ČR začal daleko intenzivněji zabývat činností neonacistických organizací, které násilí hlásají zcela otevřeně a jsou dokonce propojeny do zahraničí. V opačném případě by mohlo totiž dojít k tomu, že neonacisté budou svou agresivitu stupňovat a ještě více bude ohrožena bezpečnost občanů žijících v České republice.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr KSČM pro resort vnitra

Dále čtěte:

U busty Adolfa Hitlera se nemodlím. Členka DSSS z Krupky vypráví

Dotaz Zdeňku Maršíčkovi můžete položit ZDE

##PROFIL 202##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

22:12 Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.