Ministr Blažek: Komisi pro rekodifikaci civilního procesu

12.04.2013 10:15

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek zřídil Komisi pro rekodifikaci civilního procesu. Jejím předsedou jmenoval s účinností od 15. dubna 2013 JUDr. Romana Fialu, místopředsedu Nejvyššího soudu.

Ministr Blažek: Komisi pro rekodifikaci civilního procesu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus jmenoval dvanáct nových soudců. Převaha žen byla značná

Úkolem komise je zpracovat analýzu dosavadní úpravy občanského soudního řádu, tedy civilního procesu sporného, nesporného i exekučního, a to včetně nového zákona o zvláštních řízeních soudních. Zabývat se bude i podobou věcného záměru a paragrafového znění nového občanského soudního řádu, včetně nezbytných novelizací souvisejících předpisů.

Předseda komise nyní osloví nejvýznamnější odborníky na civilní proces z oblasti právní teorie i praxe, včetně legislativy a do měsíce navrhne ministru spravedlnosti jejich jmenování do pracovního týmu komise.  Následně z řad dalších oslovených odborníků sestaví předseda komise do tří měsíců širší, připomínkový tým.

„Rekodifikace občanského soudního řádu je nutná už proto, že poslední kompletní zákon, který upravuje soudní řízení, je stále platná norma z roku 1963,“ dodal ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…