Paroubek: Další razantní pokles ekonomiky je posledním varováním vládě a celé společnosti

16.05.2013 14:49

Vlivem "tupých účetních škrtů" v kombinaci s neschopností vlády udělat cokoliv pozitivního v hospodářské politice státu klesá česká ekonomika již pět čtvrtletí za sebou.

Paroubek: Další razantní pokles ekonomiky je posledním varováním vládě a celé společnosti
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Kalouskova a Nečasova zaslepenost bohužel ani nyní nebere konce. V  délce hospodářského poklesu již předstihla současná vláda dokonce své předchůdkyně z dob Mirka Topolánka i Václava Klause.

Strana LEV 21 již 1. června na celostátní programové konferenci představí svůj nový ekonomický program. Ten bude nastaven velmi realisticky, bude reflektovat aktuální problémy české ekonomiky a bude nabízet konstruktivní cestu ven z recese.

Opakuje se situace, které už jsme byli několikrát svědky – zatímco oficiální předpovědi slibovaly, že recese zpomalí, realita ohlásila, že zrychluje. Tomu se nelze divit vzhledem k tomu, že zrychluje také drancování peněženek drtivé většiny obyvatelstva, takže klesá domácí poptávka. Připomeňme, jak drsný signál vyslaly v březnu maloobchodní tržby za prodej motorových vozidel, když meziročně klesly o 8,9 procenta (a výroba motorových vozidel dokonce o 15,4 procenta).

Když se v polovině loňského roku ukázalo, že se česká ekonomika brodí v recesi, hovořil ministr Kalousek o správnosti fiskální politiky Nečasovy vlády a celou věc zjednodušoval tím, že HDP vlastně není zas tak důležitý ukazatel. Jenže ona padají snad všechna myslitelná čísla. Průmysl klesá tempem 6%, stavebnictví dokonce více než 20%.

Ministr financí i premiér dnes připomínají slavný Kalouskův "ostrůvek stability". Oba jsou stabilně "mimo mísu". 

Jiří Paroubek, předseda LEV 21 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.