Paroubek: Nejprve eutanázie, pak léčení přeživších

09.04.2013 15:40

Z nezaměstnaných žebráky, ze zaměstnaných chudáky a z drobných živnostníků parazity. Tímto směrem se v posledních měsících ubírá politika jak vládní koalice, tak i části opozice.

Paroubek: Nejprve eutanázie, pak léčení přeživších
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Dnešní rozsáhlá debata o zvýšení či nezvýšení minimální mzdy je o ničem. Nečasova vláda se již dávno měla zaobírat politikou zaměstnanosti. Dosud však jen mluví, ale fakticky nic nedělá.

I proto zde máme nejvyšší nezaměstnanost od doby velké hospodářské krize ve 30. letech minulého století. Přitom to nebylo vůbec nutné. Pokud by v těžkých ekonomických časech vláda opustila svou dosud zcela neúčinnou neoliberální cestu, bylo možné kombinací nejprve rychle účinných a posléze dlouhodobě účinných receptů pozvednout ekonomiku státu a posléze ji stabilizovat.

Místo toho vláda prakticky u všech nemocných resortů aplikuje nejprve eutanázii a léčit hodlá až ty, kteří přežijí.

Je to již rok a půl, kdy jsme představili nejobsáhlejší a nejucelenější ekonomický program. Z něj bylo možno celou řadu opatření převzít.

Tento svůj realistický ekonomický program s názvem „Proti recesi, nezaměstnanosti a deficitu státu“ nyní přepracujeme a nabídneme jej občanům jako kvalitní alternativu velkým stranám ve volbách do Poslanecké sněmovny v příštím roce.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.