Paroubek: Petr Nečas byl u čínského premiéra jako ve frontě na banány

02.05.2012 14:00

Premiér Nečas se při své nedávné návštěvě Varšavy zařadil do fronty šestnácti premiérských čekatelů ze zemí střední a východní Evropy na setkání s čínským premiérem.

Paroubek: Petr Nečas byl u čínského premiéra jako ve frontě na banány
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Fakt, že premiér naší země se musí tlačit v zástupu dalších premiérů a v zásadě žebrat o přístup k čínským investicím, to je špatná zpráva. Obzvláště proto, že jako český premiér jsem již v roce 2005 navštívil Peking a necelého půl roku poté byl na státní návštěvě někdejší čínský premiér Wen Tia-Pao.

Společně jsme tehdy otevřeli cestu k tomu, aby se ČR stala mateřskou letadlovou lodí pro velké čínské investice ve střední a východní Evropě.

Tato cesta se v důsledku komunistožroutství pravicových vlád od září 2006 uzavřela. Přitom například Švédové se svou pravicovou vládou má s Číňany kladnou obchodní bilanci. Tak to mohlo fungovat i u nás a český premiér dnes nemusel potupně čekat na krátké a pravděpodobně velmi neosobní přijetí od čínského premiéra. Nečas tak připomíná posledního v řadě ve frontě na banány, na kterého se pravděpodobně nedostane.

Zahraniční politika české vlády je naprosto neprozíravá, neambiciózní, předpojatá, ideologická a nerespektuje naše národní zájmy. I to je důvod, proč se miliardy korun z čínských dotací rozplývají všude jinde, jen ne u nás.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.