Paroubek: Projekt Ústeckého kraje "Zažij změnu" opět evokuje změnu k horšímu

28.05.2012 13:08

Vedení Ústeckého kraje ani po bezmála jednom týdnu dosud nedokázalo věrohodně vysvětlit či vyvrátit obvinění ze strany bývalého vysokého úředníka Leo Steinera, který měl na starosti rozdělování evropských peněz v regionálním operačním programu Severozápad. Jediné, čeho jsme se zatím dočkali, je obvinění z pomluvy.

Paroubek: Projekt Ústeckého kraje "Zažij změnu" opět evokuje změnu k horšímu
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Smutné je, že dlouhodobá podezření z účelového rozdělování peněz a předražování zakázek, otevřeně kryjí i čelní představitelé sociální demokracie, které však k těmto výrokům spíše než přesvědčení o čistotě vedení Ústeckého kraje v čele s Janou Vaňhovou, vede aktuální kauza podobného charakteru ve Středočeském kraji.

Národní socialisté dlouhodobě poukazují na různé netransparentní operace, a to jak v případě rozdělování evropských peněz, tak i v případě rozdělování peněz z fondu hejtmanky Jany Vaňhové. Naše slova ostatně dokazuje práce řady nezávislých novinářů, kterým se v řadě případů podařilo rozkrýt seznam společnostní navázaných na čelné zástupce vedení kraje, které pravidelně získávají dotace.

Jeden příklad z poslední doby za všechny: třicetimilionovou dotaci na projekt propagace rekultivovaných oblastí v Ústeckém kraji získala společnost REMA media, která vznikla jen několik týdnů před výběrovým řízením. Podle informací médií tak nesplnila jednu ze základních podmínek výběrového řízení, totiž, že musí v oboru pracovat nejméně tři roky. Přesto společnost REMA media projekt dostala.

Stojí za zmínku, že i tento projekt je z části financován z evropských peněz. Pokud tedy v budoucnu dojde i k prošetřování tohoto projektu, je možné, že nedojde k jeho proplacení. Chybějící peníze pak opět zaplatí občané ze svých daní. Majitel společnosti REMA media Nikola Levojevič má být podle médií bývalým fotbalistou Baníku Souš, v němž se angažuje např. první náměstek hejtmanky Vaňhové Pavel Kouda. Ostatně, o Baníku Souš bylo v minulosti již mnohé napsáno, to v souvislosti jedenáctimilionovou dotací z fondu hejtmanky Vaňhové.

Projekt na propagaci rekultivovaných oblastí v kraji dostal příznačný název: „Zažij změnu“. Doufejme, že ji opravdu zažijeme.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …