Peake: Musíme Ústavu novelizovat kvalitně a ne tak, abychom způsobili více zmatků

08.06.2012 10:22

Projev na 40. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 6. 2012

Peake: Musíme Ústavu novelizovat kvalitně a ne tak, abychom způsobili více zmatků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Děkuji, paní místopředsedkyně. Byla jsem požádána o vysvětlení, proč nepodpořím pevné zařazení projednávání bodu zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu a změny Ústavy na dnešní odpoledne, a naopak podpořím návrh pana předsedy Stanjury na vyřazení tohoto bodu z projednávání na dnešní schůzi a plánované zařazení na další schůzi Poslanecké sněmovny, a to proto, že se včera sešla K9, projednávali jsme rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu.

To, co zde zmiňovala paní předsedkyně Klasnová, tedy shodu na kontrole obcí a krajů, tato shoda tam jasná je. Stejně tak jsme se včera přiblížili i ke shodě na další rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu. Nicméně jsme se také shodli na tom, že připravené a schválené pozměňovací návrhy v jednotlivých výborech širokou shodou v koalici nejsou ideální a Ministerstvo spravedlnosti jako předkladatel zákona spolu s Úřadem vlády připraví pozměňovací návrh, kvalitní pozměňovací návrh k novele Ústavy.

Předesílám, bavíme se o novele Ústavy. Proto prosím, abychom se skutečně snažili Ústavu novelizovat kvalitně a ne tak, abychom zde způsobili více zmatků.

Stejně tak jsme se shodli na tom, že chceme novelu zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu podrobit daleko hlubší revizi, protože tento zákon si to zaslouží, stejně tak, jako si to zaslouží Nejvyšší kontrolní úřad, kterému chceme zpátky vrátit ten respekt, jaký měl v hlubší minulosti, než je tomu v současné době.

Počítáme tedy s projednáváním těchto tisků na příští schůzi Poslanecké sněmovny. Děkuji.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …