Rykala (ČSSD): Této zemi se naposledy dařilo za vlád sociální demokracie

09.05.2013 16:28

Projev na 53. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 5. 2013

Rykala (ČSSD): Této zemi se naposledy dařilo za vlád sociální demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za ČSSD Adam Rykala

Děkuji za slovo, pane předsedající.

Jsem rád, že pan premiér ač tedy na poslední chvíli dorazil na jednání Poslanecké sněmovny, protože jak už bývá zvykem, tak on se interpelací neúčastní. Normálně bych mu i poděkoval, ale jeho povinností je být na zasedání Sněmovny.

Pane premiére, vy jste osoba, která ručí za bezpečný chod všech procesů uvnitř státu. V případě, že premiér a jeho vláda, zjednodušeně řečeno správci státu, svou práci nezvládají, dochází poté k chaosu. A protože jste neschopni řešit zásadní otázky, nejdůležitější problémy a nejste schopni provádět reformy, přivádíte naše spoluobčany k frustraci. Celých 73 % české populace si myslí, že naše vláda neusiluje o řešení nejdůležitějších problémů v naší zemi. Čím to může být způsobeno? Proč jsou občané nespokojeni se správou naší země?

Pane premiére, této zemi se naposledy dařilo za vlád sociální demokracie. Lidé se měli relativně dobře až do doby, kdy vstoupily v platnost nápady pana Topolánka a pana Kalouska. Boom v trendu korupčních kauz, krytí mafiánských praktik a podpora korupce, to vše se děje za vaší vlády, to vše se dělo za vlády pana Topolánka. Přitom jste slibovali, že budete vláda protikorupční a že budete vláda rozpočtové odpovědnosti.

Pane premiére, chtěl bych, abyste reagoval na ta slova, která jsem řekl, a zároveň bych vám chtěl popřát zbytek vlády takové, aby byla klidná (Upozornění na čas.) pro naši zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.