Vaňhová: ODS vzkazuje krajům – vyhoďte své zaměstnance na dlažbu

08.05.2012 9:47

Pravicoví poslanci stále zřetelněji dokazují, že žijí mimo realitu a nejsou schopni vnímat, jak těžce se nyní žije obyčejným lidem po řadě vládních škrtů a zvyšování daní.

Vaňhová: ODS vzkazuje krajům – vyhoďte své zaměstnance na dlažbu
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Nedávno vládní poslankyně vzkázala důchodcům, že nepotřebují vyšší penze, protože jsou zvyklí na strádání z období druhé světové války. Nyní dokonce ODS vyzvala kraje, aby začaly vyhazovat své úředníky na dlažbu.

Vládní politika nejen že není založena na opatřeních k růstu ekonomiky, ale rozpočtové škrty naopak dál dusí rozpočty krajů. Kraje například suplují povinnosti státu v sociální oblasti, Ústecký kraj vzal dokonce na sebe za stát spolufinancování evropských projektů obcí.

Ústecký kraj je největším zaměstnavatelem v regionu, který dává práci téměř 20 tisícům lidí. Nejenom, že na navzdory nezodpovědným radám ODS neplánujeme tento stav snižovat, naopak, chceme jej navýšit. Již nyní máme rozpracovaný plán postupného růstu zaměstnanosti v sektoru služeb, zejména v našich příspěvkových organizacích. V tuto chvíli máme požadavek na 480 nových zaměstnanců. Pokud by se podařilo tato místa za přispění Evropského sociálního fondu vytvořit, pro státní rozpočet by to znamenalo úsporu téměř 6 milionů korun ročně. Ano čtete správně. Tím, že vytvoříme nová pracovní místa, ušetříme peníze státní pokladně. A hlavně o to současné pravicové vládě jde. Nebo snad NE?

Jana Vaňhová
hejtmanka Ústeckého kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…