Klaus udělil osm milostí

27.10.2010 10:22

Prezident Václav Klaus dnes udělil milost celkem osmi lidem. Ke většině z nich jej vedly humanitární důvody. Milost dostala také jedna Vietnamka a jeden Bělorus.

Klaus udělil osm milostí

Prezident prominul podmíněný trest například ředitelce hospicové péče na Vysočině Ivě Kondýskové, která byla odsouzena za podání silnějších utišujících léků těžce nemocné pacientce, o kterou pečovala. Prezident přihlédl k jejímu dosavadnímu řádnému a společnosti prospěšnému životu.

Milost dostali i dva cizinci

Omilostnění se dočkali i dva cizinci. Vietnamka Thi Ha Nguyen porušila práva k ochranné známce. Má zde ale rodinu a nezletilé dcery, které řádně plní školní docházku. Kvůli trestu by tak přišla o povolení k trvalému pobytu a musela by svou rodinu opustit.

Druhým omilostněným cizincem je Bělorus Sergeii Napreenko, který měl být vyhoštěn z České republiky. V jeho vlasti by jej ale čekala politická perzekuce. Napreenko do Česka přicestoval legálně.

Dále:

Prezident Klaus udělil milosti

Klaus udělil milosti Mrázkovým a Pitrovým lidem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

14:38 Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

Policie obvinila z porušování povinností při správě cizího majetku pět bývalých a současných zaměstn…