Cheb: Nenechme se obtěžovat výtržníky a vandaly

19.07.2011 11:20

Stížnosti na nepřizpůsobivé občany přicházejí z různých míst Chebu - pěší zóny, od hradu, z Krajinky, některých hřišť atd.

Cheb: Nenechme se obtěžovat výtržníky a vandaly

Vedení radnice se v poslední době opakovaně zabývá stížnostmi na nepřizpůsobivé občany našeho města, kteří okupují veřejná místa a ke svému okolí se chovají nevhodně.

„Ozývají se např. maminky s malými dětmi, že při procházce některými lokalitami mají kvůli různým projevům skupin výrostků nepříjemné pocity či přímo strach o svou bezpečnost," přibližuje starosta Chebu Pavel Vanoušek. „Hlučné projevy určitých občanů samozřejmě narušují atmosféru našeho krásného historického města - na pěší zóně, u bývalého kostela sv. Bartoloměje, nedaleko hradu, v Krajince atd. Ozývají se obyvatelé sídlišť, že se potýkají s hlukem i nepořádkem. Čas od času řešíme také ničení našeho majetku, bohužel vandalové si již všimli i nově upravených dětských hřišť, parků atd."

Situací, která graduje zejména v tomto letním období, se zabývá Městská policie Cheb, o pomoc představitelé města požádali i Policii ČR. Občany radnice žádá, aby si své poznatky či nepříjemné zážitky a zkušenosti nenechávali pro sebe a strážníky o všem neprodleně informovali.

Město vynakládá nemalé prostředky v sociální oblasti, má proto právo očekávat odpovídající odezvu. „Nedopustíme," uzavírá Pavel Vanoušek, „aby se obtěžování, výtržnictví a vandalismus staly v našem městě něčím, na co patřičná místa nereagují."

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb  

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.