Díky obchvatu se v Chrudimi vysadí tři nové aleje stromů

31.08.2014 10:56

Stavba chrudimského obchvatu přinese městu – kromě odklonění tranzitní dopravy – ještě jeden příjemný bonus, nové stromové aleje.

Díky obchvatu se v Chrudimi vysadí tři nové aleje stromů
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V průběhu výstavby obchvatu došlo k zásahu do biokoridoru u Medlešic i kácení na dalších místech, součástí dokumentace pro stavební povolení proto byla i náhradní výsadba. V roce 2014 Ředitelství silnic a dálnic ČR požádalo o snížení rozsahu náhradní výsadby podél obchvatu s tím, že část výsadby bude možné provést i na pozemcích ve vlastnictví města Chrudim.

Rada města Chrudim na svém jednání minulý týden proto diskutovala i o nabídce ŘSD ČR a rozhodla o udělení souhlasu Ředitelství silnici a dálnic k náhradní výsadbě zeleně na pozemcích města.

Náhradní výsadba by měla být provedena celkem ve třech lokalitách, a to v Nerudově ulici, v Čáslavské ulici (podél nové cyklostezky Chrudim – Markovice pod sídlištěm Vaňkova) a v sídlišti Na Větrníku. Ve všech případech to umožňuje schválený územní plán města.

„Považujeme to za velmi dobrý nápad. Sami jsme ve vybraných lokalitách liniovou výsadbu plánovali, ale dohoda s ŘSD umožní, že výsadba bude realizována mnohem rychleji. Navíc tím město ušetří statisíce korun,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský.

Na výsadbu v Nerudově ulici i Na Větrníku již jsou zpracované projekty, poslední projekt bude připraven v nejbližší době. Část náhradní výsadby by měla být provedena ještě v roce 2014, zbývající část poté ještě před dokončením I. etapy obchvatu, tedy pravděpodobně v roce 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: chrudim.eu

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

19:27 Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektiv…