Frýdek-Místek: Policejní kynologové si předávali zkušenosti

05.05.2011 18:11

Do Frýdku-Místku se sjelo 23 policejních kynologů sloužících u městských policií ve Zlíně, Ostravě, Havířově, Frýdku-Místku, ale také u Policie ČR Frýdek-Místek.

Frýdek-Místek: Policejní kynologové si předávali zkušenosti

Jednalo se o již tradiční setkání, které se tentokrát uskutečnilo koncem dubna na stadionu TJ Slezan a v areálu bývalých kasáren. Zaměřeno bylo na nácvik zákroků proti agresivním fanouškům na sportovních stadionech, průzkum objektů s označením ukryté osoby a nácvik obrany psovoda při nečekaném napadení. 

„Cílem těchto pravidelných setkávání kynologů je předávání zkušeností, nácvik se psy v cizích prostorách a lokalitách i další vzájemná spolupráce," uvedl ředitel MP ve Frýdku-Místku Milan Sněhota, který zároveň pochválil práci své kynologické jednotky.

 Kynologická jednotka městské policie ve Frýdku-Místku byla založena jako součást operativní skupiny. Tvoří ji prozatím dva psovodi se dvěma německými ovčáky - Spajkem a Orrym, kteří jsou nasazováni převážně na noční služby o pátcích a sobotách, ale v ulicích se pohybují také v denních hodinách ve všední dny.

 „V rámci výkonu služby se psovodi podílejí nejčastěji na kontrolách bezdomovců a účastní se i kontrol barů zaměřených na podávání alkoholu mladistvým. Psovodi také přispívají k posílení bezpečnosti strážníků, například na sklonku měsíce března zasahovali při rozehnání rvačky občanů romské národnosti před barem Múza," nastínil práci psovodů Milan Sněhota a doplnil, že psovodi navštěvují i mateřské a základní školy, kde v rámci prevence kriminality seznamují děti a mládež se svou prací.

 Psovodi mají odbornou způsobilost strážníka psovoda a psi mají osvědčení o způsobilosti k použití u obecní policie, které musejí co dva roky obhajovat.

Další zprávy z Frýdku-Místku čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…