Mladá Boleslav: Integrace dopravy zlepší cestování

07.10.2017 10:37

Na hlavní železniční nádraží v Mladé Boleslavi včera přijel zvláštní vlak Stříbrný šíp u příležitosti integrace železnice Mladoboleslavska do Pražské integrované dopravy. Na jednu jízdenku mohou jet cestující jen pražskou MHD a regionálními autobusy na Mělnicku a Nymbursku, ale nově od 1. října také vlakem i na Mladoboleslavsku.

Mladá Boleslav: Integrace dopravy zlepší cestování
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Od 1. října došlo k dalšímu významnému rozšíření platnosti jízdenek Pražské integrované dopravy na železnici na Mladoboleslavsku. Nově je integrována páteřní trasa včetně rychlíků až do Mladé Boleslavi a s jízdenkami PID je možné cestovat také po dalších lokálních tratích na Mladoboleslavsku. Tím se pro řadu lidí zlevní cestování do práce i za zábavou,“ uvádí radní Středočeského kraje pro oblast dopravy František Petrtýl, který se zúčastnil i páteční tiskové konference na mladoboleslavském nádraží. Cílem bude podle něho zapojit do budoucna do celého procesu integrace i Dopravní podnik Mladá Boleslav.

Nově integrované tratě a úseky železnice od 1. 10. 2017:

  • 064 S33 Mšeno – Mladá Boleslav hl. n. – Řepov
  • 070 S3, S30, R21 Všetaty – Mladá Boleslav hl. n. – Mladá Boleslav-Debř
  • 071 S31, R22 Čachovice – Mladá Boleslav hl. n. 076
  • S33 Velký Borek – Mšeno

"Integrací železnice ale vylepšování veřejné dopravy na Mladoboleslavsku nekončí. V úzké spolupráci s firmou ŠKODA AUTO, a. s. je od prosince 2017 plánována integrace autobusové dopravy mezi Roudnicí n. L., Mělníkem a Mladou Boleslaví, na začátku roku 2018 pak bude následovat autobusové propojení Nymburska s Mladou Boleslaví. Jedním z cílů je usnadnit a umožnit dojíždění veřejnou dopravou na všechny tři směny do mladoboleslavské automobilky a dalších zaměstnavatelů regionu,“ prozrazuje Pavel Procházka, ředitel společnosti IDSK, která organizuje veřejnou dopravu ve Středočeském kraji.

„Mladá Boleslav je ikonou automobilového průmyslu a zároveň jedno z největších středočeských měst. Každodenně vyčerpaná kapacita záchytných parkovišť u metra na Černém Mostě nás zavazuje k vytvoření atraktivnější nabídky veřejné dopravy pro mladoboleslavský region. Jedině tak můžeme vyřešit rostoucí problémy na příjezdových komunikacích do Prahy i v rámci našeho hlavního města,“ dodává ředitel ROPID Petr Tomčík.

Cíl - na jednu jízdenku po Středočeském kraji i po Praze

Ve spolupráci s mladoboleslavskou automobilkou byly vydefinovány čtyři lokality Středočeského kraje, kde dosud chybí spojení veřejnou dopravou na všechny tři směny. Jsou to zejména města Nymburk, Lysá nad Labem, Milovice a Mělník. Organizátoři dopravy IDSK a ROPID proto ve spolupráci s příslušnými městy a obcemi na trase autobusových linek připravují integraci dalších autobusových linek:

  • 467: prodloužení stávající linky z Roudnice nad Labem o úsek Mělník – Mladá Boleslav od prosince 2017
  • 432: prodloužení stávající linky z Lysé nad Labem a Milovic o úsek Vlkava – mladá Boleslav cca v 1. čtvrtletí 2018

Cílem integrace veřejné dopravy je umožnit jednoduše cestovat na jednu jízdenku po celém Středočeském kraji i MHD po Praze.

Stříbrný šíp alias Motorový vůz řady M 260.0 patří mezi skvosty české železniční techniky. Byl vyroben na přelomu let 1938 a 1939, a to pouze v jednom kusu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…