Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

25.04.2024 19:06 | Tisková zpráva

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. Rada města v pondělí 22. dubna potvrdila výběr dodavatele zakázky Telematika MHD Dopravní podnik. Jak uvedl první náměstek primátora Jiří Bouška, tuto zakázku v celkové hodnotě 48,973 milionu korun bez DPH bude město financovat s pomocí evropských fondů a dodávka předmětu díla potrvá devět měsíců.

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Předmětem zakázky je dodávka, montáž a zprovoznění telematického systému, sestávajícího z prvků preference MHD, nainstalovaného do vozidel MHD, navazujícího dispečerského systému a příslušných úprav světelné signalizace.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 23718 lidí

Významnou součástí dodávky je také odbavovací systém v autobusech MHD včetně dodávky software, montáž jednotlivých zařízení do vozidel a zprovoznění jednotlivých zařízení celého systému jako celku. Součástí zakázky je i servisní podpora na dobu pěti let, která začne po skončení záruční doby, tzn. až v průběhu roku 2027.

Tato zakázka umožní integraci mladoboleslavského dopravního systému do režimu Integrované dopravy Středočeského kraje a bude umět spolupracovat s dalšími krajskými platebními systémy včetně Pražské integrované dopravy. Čipové karty všech dotčených prodejců bude poté možno využívat i v rámci mladoboleslavské MHD.

Financování zakázky v celkové hodnotě 48 973 065 korun bez DPH bude probíhat s přispěním evropských strukturálních fondů (IROP21+) ve výši 25 728 895 korun, a to v rámci ITI Mladá Boleslav. Realizátorem projektu „Telematika MHD Dopravní podnik“, reg. č. CZ.06.06.01/00/22_067/0003386, je Dopravní podnik Mladá Boleslav, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…