Mladá Boleslav: Město míří k dohodě o nájmu v sokolovně a oživení bazénu

03.10.2017 7:35

Vedení města zastoupené primátorem Raduanem Nwelatim a náměstkem Jiřím Bouškou se setkalo se zástupci Sokola v Mladé Boleslavi a shodlo se na přijatelné výši nájmu v sokolovně, kde chce město opět oživit a modernizovat krytý bazén.

Mladá Boleslav: Město míří k dohodě o nájmu v sokolovně a oživení bazénu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Tyto návrhy musí ještě projednat rada a zčásti zastupitelstvo. Po patřičném projednání bude možné pracovat na vydání stavebního povolení a plánovaných úpravách bazénu. Podle primátora by úpravy mohly začít v příštím roce a zhruba v polovině roku 2018 být dokončeny.

Podle předběžného návrhu by město platilo sokolům za nájem zhruba 20 000 Kč měsíčně a k tomu poplatky za energie. Navíc město bude investovat do potřebných úprav bazénu. Finální výši nájmu a podobu dalších podmínek musí ovšem schválit samosprávné orgány města.

Město bude mít bazén, sokol opravenou budovu

"Jsem velmi rád, že jednání sokolů je již vstřícné. Věřím tomu, že to bude ku prospěchu obou stran. My tam zařídíme bazén, který bude fungovat hlavně jako výukový bazén pro školy a v některých hodinách jako klidový bazén pro seniory, eventuálně pro další smluvní partnery. Sokol naopak bude mít zase opravenou budovu, která je v historické části města," řekl primátor Nwelati.

Nyní by vzájemné dohody obou stran měly umožnit, aby se mohlo začít pracovat na stavebním povolení, protože projektovou přípravu má město již prakticky zpracovanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …