Novináři píší o Ostravě stále víc

15.10.2014 12:08

Hezky se to poslouchá. Ostrava už dávno není pouhou tečkou na mapě České republiky, ale stává městem, v němž si podávají dveře zahraniční novináři. V prvním říjnovém týdnu nás například navštívil norský žurnalista James Breen z magazínu Picollo, který vychází v nákladu 100 tisíc výtisků a distribuuje se po celé zemi.

Novináři píší o Ostravě stále víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radniční věž v Ostravě

Cílem Jamese Breena je připravit o Ostravě a okolí až devítistránkový článek určený zejména pro hokejové příznivce, kteří se k nám chystají v květnu příštího roku na hokejové mistrovství světa. Při svém pobytu v moravskoslezské metropoli navštívil mimo jiné Dolní oblast Vítkovice a Landek park, shlédl výstavu v Domě umění a absolvoval komentovanou prohlídku Po stopách vůně kávy. V neděli se vydal spolu s průvodci z odboru ekonomického rozvoje ostravského magistrátu na výlet do Beskyd. Ani krása beskydské přírody ho ale neinspirovala tak, jako vědecké a technické divy ve vítkovickém Světě techniky. „Určitě se tu musím vrátit, ale s dětmi,“ předsevzal si před návratem do vlasti, čímž tak trochu naznačil, v jakém duchu bude asi o našem městě psát.

Velké akce popularizaci města vůbec přejí. Bohatou vlnu zájmu o Ostravu vyvolal v červnu v zahraničních médiích hudební festival Colours of Ostrava. Přispěl k tomu i press trip (organizovaná návštěva novinářů) pro zahraniční žurnalisty, uspořádaný radnicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…