Olomouc: Primátor a expremiér pokřtili knihu Pavla Kohouta

21.04.2011 17:06

V galerii Caesar se v úterý 19. dubna v podvečer sešli primátor města Olomouce Martin Novotný, expremiér Miloš Zeman a spisovatel Pavel Kohout. První dva jmenovaní zde totiž pokřtili nejnovější knihu Pavla Kohouta s názvem Z pohledu trilobita.

Olomouc: Primátor a expremiér pokřtili knihu Pavla Kohouta

Podle Radka Augustina, který za Olomoucké vzdělávací sdružení, o.s., křest organizoval, nebyl výběr kmotrů nové knihy náhodný. „Ačkoli pánové zastupují protilehlé strany politického spektra, je tu něco, co je spojuje. A to je láska k literatuře," vysvětlil Augustin.

Ještě před samotným křtem pronesli přítomní několik slov. „Abych řekl pravdu, v dnešní době být nazván kmotrem je poněkud zavádějící," rozesmál první větou všechny návštěvníky primátor Novotný. „Naštěstí má ale tento výraz ještě pořád ten svůj prvotní význam, takže dnes můžu říct, že jsem velmi rád, že mohu být kmotrem nové knihy Pavla Kohouta, kterého si velice vážím. Zejména proto, že i v dnešním rychlém a uspěchaném světě, kdy se naše vnímání důležitých událostí mnohdy smršťuje na večerní zprávy, se v jeho textech a úvahách pořád objevuje jakási reflexe našeho života a světa, která se z jiných oblastí pozvolna vytrácí," dodal primátor.

Miloš Zeman ve své řeči přemýšlel o životě Pavla Kohouta: „Nikdo z nás není nepopsaný list, každý máme své prohry a svá vítězství. Ty sis, Pavle, někdy na začátku svého života vstřelil vlastní branku, za kterou se kvůli jakémusi zbytečnému pudu sebemrskačství neustále omlouváš. Ale během života jsi taky poslal pomyslných 9 míčů do branek těch, kteří chtěli zničit demokracii. Takže tvoje skóre 9:1 by bylo pro mnohé sportovce hodno závisti," řekl někdejší premiér a přidal přání do budoucna: „Proto bych ti dnes velmi rád popřál i ten desátý gól."

Pavel Kohout poté přečetl svého nejnovějšího Trilobita, fejeton, který vyjde v sobotu 23. dubna na stránkách MF Dnes. Soubor stovky fejetonů, které autor publikuje každou sobotu v již jmenovaném deníku, poté oba kmotři pokřtili sektem a následovala autogramiáda pro přítomné hosty.

Další zprávy z Olomouce čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…