Ostrava: Dvě výjimečné práce budou provázet změny v dopravě

14.07.2011 18:31

Ostrava v následujících čtyřech dnech hostí dvě významné akce: Mistrovství Evropy v atletice do 23 let na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích a hudební festival Colours of Ostrava v centru města. Akce na sebe vážou níže uvedená dopravní omezení a změny v dopravě.

Ostrava: Dvě výjimečné práce budou provázet změny v dopravě

„Ostrava se tento víkend stává centrem sportovního a kulturního dění. Abychom zajistili plynulost dopravy a bezpečnost návštěvníků, posílili jsme vybrané spoje MHD a přijali nezbytná dopravní omezení. Žádáme obyvatele města, aby v maximální míře využívali městskou hromadnou dopravu, a není-li to nezbytné, aby necestovali automobily do míst konání akcí. Kapacita parkovacích míst je omezena," řekl náměstek primátora Aleš Boháč.

UZAVÍRKY KOMUNIKACÍ - OMEZENÍ DOPRAVY

Colours of Ostrava

Po celou dobu konání festivalu Colours of Ostrava budou uzavřeny komunikace: Havlíčkovo nábřeží, Podzámčí (po ul. Podzámčí bude zachován provoz MHD) a ul. Hradní.  

Mistrovství Evropy v atletice

Ve dnech 14. - 17. července budou kvůli konání ME v atletice do 23 let uzavřeny komunikace: Závodní (úplná uzávěra 17. 7. 2011 5.00 - 13.00 hod., po dobu konání akce může docházet k omezení provozu i v jiných termínech), objízdná trasa: ve směru Hrabůvka: Ruská - Plzeňská - Rudná, ve směru Vítkovice: Rudná - Lidická - Halasova - Jeremenkova. Pro parkování           budou kromě parkovišť u ČEZ Arény vyznačena parkovací místa na ul. Na Obvodu a u nádraží ČD Ostrava-Vítkovice. Přehled uzavřených komunikací a objízdných tras je zveřejněn na webu města pod adresou

http://www.ostrava.cz/cs/urad/magistrat/odbory-magistratu/odbor-dopravy/oddeleni-silnic-mostu-rozvoje-a-organizace-dopravy/uzavirky-komunikaci.

OPATŘENÍ V MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVĚ

Posílení dopravy - ME v atletice do 23 let
V době konání Mistrovství Evropy v atletice do 23 let bud Dopravní podnik Ostrava a.s. provozovat zvláštní tramvajovou linku č. 15 v trase „Vřesinská - Svinov mosty h. z. - Hulvácká - Městský stadion  - Nádraží Vítkovice", a to podle jízdního řádu v 15minutovém intervalu. Kapacitně budou posíleny tramvajové linky č. 3 a 11. S ohledem na toto kapacitní posílení nebudou na některých spojích vypravena bezbariérová vozidla.

Výluky spojů

V neděli 17. 7. 2011 v době od 5:00 h do 13:00 hod. budou kvůli konání závodu v chůzi všechny spoje tramvajových linek č. 3 a 11 odkloněny po ul. Výškovické přes zastávku Karpatská. Zvláštní tramvajová linka č. 15 bude v neděli 17. 7. do cca 13:00 h zastavena. Za linku č. 11 bude v úseku zastávek „Most Čs. armády - Zábřeh vodárna - Zábřeh" a zpět zavedena náhradní tramvajová doprava (NTD). Cestující ze zastávek Rodimcevova, Kpt. Vajdy, Most Mládeže, Nádraží Vítkovice a Most Čs. armády využijí pro jízdu do centra spoje NTD jedoucí do Zábřehu s přestupem na zastávce Zábřeh vodárna.

Kvůli výluce nebudou na lince č. 3 dodrženy bezbariérové spoje, spoje linek č. 11 a č. 3 budou opožděny. V neděli 17. 7. 2011 bude spoj linky č. 11 s odjezdem v 07:48 h ze zastávky Plynárny směr Zábřeh nahrazen spojem s odjezdem v 07:57 h ze zastávky Výstaviště.

Colours of Ostrava 2011
Od čtvrtku 14. 7.  do neděle 17. 7.  posílí Dopravní podnik Ostrava a.s. kapacitně všechny noční spoje tramvajových linek zajíždějících do centra města a dále v sobotu 16. 7. a v neděli 17. 7. budou navíc kapacitně posíleny linky č. 4, 8 a 9. Na závěr každého festivalového dne budou vypravovány speciálně vložené spoje tramvajových spřažených souprav, které v hodinových intervalech rozvezou návštěvníky z místa konání akce do všech obvyklých směrů - na Dubinu (po trase linky č. 1), do Výškovic (po trase linky č. 2), do Poruby (po trase linky č. 9) a na Hlavní nádraží (po trase linky č. 14).

Další zprávy z Ostravy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …