Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

05.05.2024 20:27 | Tisková zpráva

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a zaplaťte je z pohodlí domova. Varnsdorf v rámci digitalizace spouští novou službu – Portál občana města Varnsdorf.

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Lidé díky němu získají přehled o svých závazcích z místních poplatků i termínech jejich splatnosti. To vše s možností rychlé platby kartou. Jedná se tak o další zefektivnění komunikace města s občany.

„Cílem je usnadnění komunikace občanů s úřadem. Proto jsme spustili portál, který umožní platbu poplatků za odpad či psa z pohodlí domova, a to přímým propojením plateb do úřední agendy. Po registraci do portálu lidé získají aktuální přehled o svých závazcích a to, že nemusí chodit na úřad, je pro ně příjemná výhoda,“ přibližuje starosta města Jan Šimek.

Portál občana města Varnsdorf je k dispozici na webových stránkách ZDE a je rozdělen na veřejnou a neveřejnou část. Veřejná část nabízí informace k životním situacím (osobní doklady, životní prostředí, školství a další). Přístup do neveřejné části vyžaduje přihlášení skrze certifikovanou elektronickou identitou (bankovní identita, Mobilní klíč, NIA ID a další). V této části portálu získá uživatel přehled o místních poplatcích, jejich splatnosti a možnostech okamžité platby.

Nemáte ještě zaplacený poplatek za komunální odpad, jehož splatnost je 31. května 2024? Zkuste to jednoduše přes Portál občana města Varnsdorf. Služba se i nadále vyvíjí, aby do budoucna nabídla i další rozšířené možnosti komunikace s úřadem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…