Ostrava: Mosty partnerství jsou otevřeny už šestým rokem

05.05.2011 19:02

Město Ostrava podporuje spolupráci škol na mezinárodní úrovni, která zvyšuje rozhled žáků a studentů a prohlubuje jejich jazykové schopnosti. Jedním z podporovaných projektů jsou Mosty partnerství Ostrava - Cadenberge, v jehož rámci se setkávají naši a němečtí studenti. V těchto dnech se koná již šesté setkání v Ostravě.

Ostrava: Mosty partnerství jsou otevřeny už šestým rokem

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

Dnes bylo devět německých a deset ostravských studentů se svými pedagogy přijato v Radnici města Ostravy. Hosté pocházejí z Odborné školy v Cadenberge ve spolkové zemi Dolní Sasko, naši pak ze Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Ostrava. Koordinátory projektu jsou PhDr. Evžen Sikora, Mgr. Ivana Peterová za ostravskou školu a Jürgen Schwanemann, Hauke Imken za německou Berufsbildende Schulen Cadenberge.

Po deset dní se budou studenti nejen společně učit, ale především pracovat na tématu letošního ročníku, jímž je Globalizace a tradice. Tématu budou podřízena jejich jednání, přednášky i exkurze. Výstupem bude fotokniha, která bude dopracována v září na setkání v Německu. „Za šest let, kdy je projekt realizován, se v něm vystřídalo na dvě stě dětí z obou zemí a věříme, že budou přibývat další, kteří se budou potkávat a naši se také samozřejmě učit jazyk," řekl ostravský pedagog Evžen Sikora, který stál z naší strany u založení projektu, fungujícího už šestým rokem. Projekt je vždy zaměřen na jiné téma, vystřídaly se už tradice, příroda, nakládání s odpady nebo politický systém.

Němečtí studenti kromě společné práce budou také poznávat náš region. Podívají se do hor, za sportem i kulturou. Součástí přijetí na radnici byla také návštěva vyhlídkové věže, z níž měli Ostravu jako na dlani. Protože pocházejí z roviny u moře, fascinoval je pohled na nepříliš vzdálené Beskydy i zvlněný kraj v okolí.

Další zprávy z Ostravy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …