Ostrava: Velvyslanec Bosny a Hercegoviny u primátora Ostravy

18.04.2011 17:05

Primátor Petr Kajnar přijal mimořádného a zplnomocněného velvyslance Bosny a Hercegoviny v České republice Nediljko Biliće, který v pondělí 18. dubna zavítal do metropole Moravskoslezského kraje. Tématem schůzky byly možnosti rozšíření hospodářské spolupráce mezi oběma zeměmi především na úrovni měst a obcí.

Ostrava: Velvyslanec Bosny a Hercegoviny u primátora Ostravy

Bosenský diplomat v této souvislosti hovořil o nadějně se rozvíjejících kontaktech mezi podnikatelskými subjekty své země a České republiky. Hovořil mimo jiné o nabídce na partnerskou spolupráci třetího největšího města země průmyslové Tuzly pro Ostravu, doplněné o pozvánku na letošní městský veletrh. Velvyslanec se zmínil o českých tramvajích, které se těší mimořádné oblibě v hlavním městě Bosny a Hercegoviny Sarajevu. Informoval se o možnostech založení společného podniku na opravu kolejových vozidel. Hovořilo se také o asi dvou stech Bosňácích, kteří v současnosti žijí a pracují v Ostravě. Zastupitelský úřad uvažuje zřídit pro ně konzulární dny.

Nediljko Bilić se na závěr své návštěvy u primátora zapsal do pamětní knihy Ostravy a prohlédl si město z radniční věže.

Přijetí v ostravské radnici se dále zúčastnili ekonomický rada velvyslanectví Bosny a Hercegoviny Slobodan Srdanović, tajemník ambasády Nedzad Mirica a vedoucí oddělení vnějších a zahraničních vztahů magistrátu Zdeněk Sladovník.

Další zprávy z Ostravy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.