Ostrava má novou publikaci nazvanou Město sportu!!!

24.07.2011 14:11

U příležitosti právě skončeného Mistrovství Evropy v atletice do 23 let vydalo statutární město Ostrava ve spolupráci s nakladatelstvím Repronis a společností Ostrava 2011, s.r.o. více než 80 stránkovou publikaci Město sportu!!!

Ostrava má novou publikaci nazvanou Město sportu!!!

Kniha, která v samostatné kapitole mapuje právě skončené mistrovství, byla vydána v průběhu několika hodin po jeho oficiálním ukončení, což z ní činí poměrně unikátní projekt.

Účastníci právě ukončeného evropského atletického mítinku ji obdrželi na památku při rozloučení s Ostravou, zbytek výtisků bude sloužit k propagačním účelům města. Publikace, která byla vydána v nákladu 1000 ks, bude v průběhu týdne k dispozici také na pobočkách Ostravského informačního servisu.

V šesti kapitolách se publikace věnuje nejenom Mistrovství Evropy v atletice, ale mapuje také minulost a současnost ostravského sportu, zejména atletiky. Ostrava je představena jako město, v němž je konfrontována průmyslová minulost s moderní přítomností, historické milníky Ostravy se současným životem, v němž neschází věda a technika, kultura i bohatý společenský život a samozřejmě také sport.  Ostrava se zapisuje mezi sportovní metropole světa pravidelným konáním evropských a světových šampionátů. Mezi nejslavnější patří určitě atletická Zlatá tretra, na své si přijdou i fanoušci volejbalu, basketbalu, tenisu a dalších sportů.

Město Ostrava bohatě podporuje nejen tyto vrcholné události (například na ME v atletice do 23 let věnovalo 8, 5 miliónu korun), ale má ve svém programu každý rok podporu vrcholového, rekreačního a mládežnického sportu. Jen za rok 2010 vynaložilo na sportovní účely ze svého rozpočtu 303 miliónů korun. Také tato fakta jsou v publikaci připomenuta, představeny jsou rovněž nejvýznamnější osobnosti ostravského sportovního světa i ostravská atletika od historie do současnosti.

Další zprávy z Ostravy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …