Plzeň: Policisté získali od města nové přepravní vozidlo

10.10.2014 15:44

Nové vozidlo převzalo Městské ředitelství policie Plzeň od zástupců města v rámci podpory základních složek Integrovaného záchranného systému. Město na speciální vůz věnovalo částku ve výši jednoho milionu korun, čímž téměř beze zbytku pokrylo jeho pořizovací náklady.

Plzeň: Policisté získali od města nové přepravní vozidlo
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Devítimístný VW Transporter je speciálně vybaven přepravní jednotkou pro dlouhé zbraně, sadou výstražných světel s rozhlasovým zařízením a spojovacími prostředky. Vzhledem ke kvalitám jej policisté mohou využít i v málo přístupném terénu při povodni nebo k plnění speciálních úkolů. Sloužit bude i k zásahům v případě útoku „šílených“ střelců.

„Vozidlo je mimořádné už jen stavebním provedením. Vejde se do něj osádka devíti policistů, je vybaveno levým otevíráním zadního prostoru, tudíž může družstvo z vozidla opouštět vnitřní prostor jak vlevo, tak vpravo a je variabilní i při přehrazení určitého prostoru,“ uvedl ředitel Městského ředitelství policie Plzeň Pavel Krákora.

Předpokládá se, že v terénu se objeví nové vozidlo již tento týden. V současnosti se čeká jen na přidělení registrační značky a uzavření pojištění. Městské ředitelství nyní disponuje deseti takovými vozidly. Slavnostního předání se za město zúčastnili primátor Martin Baxa, ekonomický náměstek Martin Zrzavecký, radní pro oblast bezpečnosti Robert Houdek, velitel Městské policie Plzeň Marek Šilhan, vedoucí odboru krizového řízení magistrátu Petr Liška a Aleš Průša, vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…