Praha 6: Okružní křižovatka a autobusová zastávka nebude

29.08.2011 10:06

Na základě žádosti radnice Prahy 6 zavádí nově Dopravní podnik hl.m. Prahy ve spolupráci s ROPIDem od září dopravní obsluhu oblasti Baterií a zdravotnického zařízení v ul. Stamicova.

Praha 6: Okružní křižovatka a autobusová zastávka nebude

Doprava bude zajišťována linkou 216, obsazenou midibusem. Do dnešního dne panovaly nejasnosti ohledně zastávky na Náměstí Před Bateriemi. Na základě nevole místních občanů tuto zastávku včetně navrhované okružní křižovatky na náměstí dnes radnice zrušila.

Další informace: http://www.praha6.cz/aktuality/novym-midibusem-na-polikliniku-2011-08-10.html

Městská část Praha 6 po posouzení celé problematiky a diskuzi s místními obyvateli zastavila probíhající práce na staveních úpravách křižovatky, které realizovala Technická správa komunikací hlavního města Prahy. „Z estetického hlediska jsou navrhované prvky okružní křižovatky realizovány v nevhodném materiálovém provedení, které nezapadá do charakteru okolí, navíc nejsou respektovány stávající pěší vazby v území. Umístění zastávky přímo před vstup do funkcionalistického evangelického kostela považuje městská část rovněž za nevhodné a nevyhovující řešení," potvrdila vedoucí Odboru dopravy a životního prostředí Dana Charvátová.

Praha 6 iniciovala změnu polohy zastávky Náměstí Před Bateriemi a nové umístění projednala s dopravcem. Nově dojde k přemístění původně navrhované zastávky - Náměstí Před Bateriemi - do nové polohy (směrem k Norbertovu do polohy ul. Sibeliova - v místech za křižovatkou s ul. Pod Andělkou, umístění zastávky v opačném směru bude realizováno v ulici Na bateriích). Zahájené úpravy křižovatky budou demontovány a veškeré navrhované prvky okružní křižovatky (dopravní značení a dopravní zařízení) budou užity na jiném vhodnějším místě.

Na původní plán ROPIDu, který na Náměstí Před Bateriemi umísťoval autobusovou zastávku vyvolal požadavek Policie ČR upravit křižovatku v tomto prostoru na okružní křižovatku, aby bylo možné tuto zastávku realizovat v provedení umožňujícím obsloužení území v obou směrech trasy linky.

Nová autobusová linka od září propojí různé části Prahy 6, obslouží nové zastávky v oblasti Norbertova, Baterií a zlepší cestování k poliklinice Stamicova a vojenské nemocnici v Břevnově. V úseku mezi Vozovnou Střešovice, Bořislavkou a Novými Vokovicemi bude zachována původní trasa. V pracovní dny přes den bude na lince 216 pravidelný interval 30 minut, o víkendu a večer 60 minut. Na linku 216 budou vypravovány nízkokapacitní autobusy s obsaditelností 25 míst k sezení a cca 35 míst ke stání.

Martin Šalek
tiskový mluvčí MČ Praha 6

Další zprávy z Prahy 6 čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …