Praha: Pražské schody ovládl Jihoafričan Burry Stander

09.06.2011 12:40

V horní části Nerudovy ulice se včera v podvečer pořádala slavná cyklistická exhibice jezdců na horském kole - 18. ročník závodu Pražské schody.

Praha: Pražské schody ovládl Jihoafričan Burry Stander

Vítěze - největší zahraniční hvězdu - Burry Standera z Jihoafrické republiky dekoroval primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda. Bronzový muž z loňského mistrovství světa a mistra světa XCO do 23 let z roku 2009 porazil v závěrečném spurtu obhájce loňského vítězství Jaroslava Kulhavého. Třetí skončil Jan Škarnitzl.

Přibližně šedesát cyklistů z celého světa se vydalo na trať, kde je mimo jiné čekal sjezd 189 zámeckých schodů od bran Pražského hradu na Malostranské náměstí a vyšlápnutí Jánského vršku. Za hodinu trvání závodu zvládli trasu dlouhou 1 250 metrů jezdci projet asi dvacetkrát.

Pražské schody ani letos neslevily z vysoko nastavené laťky v představování nejlepších světových jezdců domácím divákům. Kromě vítěze Burry Standera a Jaroslava Kulhavého měli diváci možnost vidět i několikanásobného medailistu z MS XCO Francouze Cedrika Ravanela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…