Zlín: Koalice přijala výpověď Věcí veřejných

09.08.2011 9:20

Páteční výpověď Věcí veřejných přijala koalice i přesto, že dokument podepsaný předsedou VV ve Zlíně Rudolfem Chmelařem a místopředsedou zlínských VV a poslancem Parlamentu ČR Martinem Vackem není po formální stránce v pořádku.

Zlín: Koalice přijala výpověď Věcí veřejných

Představitelé stran TOP 09/STAN, hnutí M.O.R., KDU-ČSL a ZHN dnes přijali výpověď koaliční smlouvy, kterou v pátek 5. srpna podaly Věci veřejné. Třicetidenní výpovědní lhůta vyprší v sobotu 3. září.

"Do konce výpovědní lhůty bude Rada města Zlína normálně fungovat, tedy i s Jiřím Viktorínem, který jako nestraník kandidoval v loňských komunálních volbách za Věci veřejné," oznámil primátor Miroslav Adámek.

Až do konce výpovědní lhůty jsou představitelé TOP 09/STAN, hnutí M.O.R., KDU-ČSL a ZHN připraveni jednat o případných návrzích VV na jejich další setrvání v koalici.
Věci veřejné odůvodnily podání výpovědi porušením jednoho z bodů dohody, který zaručoval vytvoření a existenci Výboru pro podporu podnikání a lidské zdroje. O jeho zrušení rozhodli zastupitelé města během zasedání 23. června.

Činnost výboru byla opakovaně kritizovaná a to i opozicí. Od svého založení, tedy 21. listopadu 2010, se členové výboru sešli pouze dvakrát, z jejich jednání nebyl doručen žádný zápis a jeho předseda Rudolf Chmelař nepředložil zastupitelům zprávu o činnosti výboru, přestože tak měl učinit na zasedání 23. června.

Páteční výpověď Věcí veřejných přijala koalice i přesto, že dokument podepsaný předsedou VV ve Zlíně Rudolfem Chmelařem a místopředsedou zlínských VV a poslancem Parlamentu ČR Martinem Vackem není po formální stránce v pořádku. Jsou toho názoru, že výpověď měla být doručena nejen primátorovi města, ale také představitelům koaličních stran. Zároveň se koalice shodla na tom, že termín podání, tedy páteční 13. hodina, nebyl ze strany VV seriózním gestem.

Věci veřejné mají v jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu města Zlína dva zástupce - neuvolněného člena rady Jiřího Viktorína a Rudolfa Chmelaře, který je řadovým členem zastupitelstva. I s jejich hlasy má koalice v současné době 25 hlasů. Případný odchod Věcí veřejných do opozice by proto neměl na další fungování koalice zásadní vliv.

Související:

Zlín: Koalice dnes projedná výpověď Věcí veřejných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…