Andrle (Úsvit): Práce rukama nesmí být sprostým slovem

27.10.2013 13:30

Prohlášení PaedDr. Augustina Karla Andrle Sylora ke zvolení poslancem PČR za Pardubický kraj.

Andrle (Úsvit): Práce rukama nesmí být sprostým slovem
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Vážení občané Pardubického kraje,

dovolte mi poděkovat Vám za důvěru, kterou jste mi dali v právě skončených předčasných volbách do poslanecké sněmovny. Již v předvolební kampani jsem deklaroval, že v případě zvolení se budu aktivně věnovat otázce školství, kultury a sociální oblasti.

Pro naše nejmenší chybí ve školkách celorepublikově přes šedesát tisíc míst. V této souvislosti bych chtěl v Pardubickém kraji jednat s představiteli měst a obcí o tom, aby znovu otevřeli školky, které před několika lety z důvodu dočasného snížení porodnosti zavřeli. Bylo jen málo těch, kteří sledovali populační křivku a uvědomili si, že když školku ve své obci zruší, budou za pět sedm let řešit problém s umístěním dětí.

V případě učňovského školství je nutné, aby stát šířil osvětu nejen mezi dětmi, ale hlavně jejich rodiči. Práce rukama nesmí být sprostým slovem. To zásadní, co pro obrodu učňovského školství můžeme udělat, je zpřísnění maturitních zkoušek. Kvalita absolventů středních škol se totiž rok od roku snižuje. Pokud bude rodič vědět, že jeho dítě patří na základní škole svým prospěchem k těm slabším, nebude usilovat o to, aby studovalo střední školu a po čtyřech letech utrpění neuspělo u maturitní zkoušky. Rodič své dítě pošle učit se řemeslo, protože tam nejsou akademické nároky tak vysoké.

Budu usilovat o podporu sociálních zařízení, jakými jsou dětské domovy, sociální ústavy, hospice či azylové domovy pro matky s dětmi. Ekonomická situace matek samoživitelek, ale hlavně seniorů, se každým rokem zhoršuje. Zvýšení důchodu o 45 korun považuji za výsměch. Stát na podporu sociálně slabých a seniorů nemá proto, že naše země je rozkradena, ekonomicky i morálně vydrancována. Zájmové skupiny a ekonomické mafie nám podle studií ročně ukradnou sto miliard korun ze státního rozpočtu. Aby si každý občan uměl představit, o jak obrovskou sumu se jedná, dovolím si hypotetický příklad. Pokud by se nám podařilo ročně uchránit byť polovinu z ukradených peněz, jednalo by se o částku 50 miliard korun. V prvním čtvrtletí tohoto roku bylo v České republice 2 863 034 důchodců. Jednoduchým propočtem tak zjistíme, že pokud se name podporované vládě podaří protikorupčními opatřeními ušetřit ročně 50 miliard korun, každému důchodci bychom mohli zvýšit důchod měsíčně o 1455 korun! A pokud vycházíme ze současného stavu, že tyto peníze jsou různými skupinami ukradeny, státní rozpočet by to v podstatě nestálo ani korunu! Proto budu společně s hnutím Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury iniciovat osobní, hmotnou a trestní odpovědnost politiků, zavedení přímé demokracie s možností politiky odvolat.

Samozřejmě si nemyslím, že sám vše stihnu napravit. Proto chci společně s kolegy z Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury iniciovat a podporovat i návrhy z řad ostatních politických stran, které budou v souladu se zájmy naší země i Vás občanů.

Děkuji ještě jednou všem, kteří mne podpořili a slibuji, že ze svých celoživotních morálních zásad neustoupím.

Váš Augustin Karel Andrle Sylor

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.