Chalupa (ANO): Cestou k řešení migrace je jistě, ale nejen, návratová politika

18.01.2018 22:41

Pokud to včas nepochopíme - a otázkou je, zde jsme se již neoctli za nevratným bodem celého tohoto procesu – nejenže už nic nezískáme, ale naopak nakonec o všechno přijdeme.

Chalupa (ANO): Cestou k řešení migrace je jistě, ale nejen, návratová politika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Cestou k řešení migrace je jistě i návratová politika (tedy to, co v praxi vlastně vůbec nefunguje) - ale zdaleka nikoliv pouze a jen ona. Cestou řešení celé této šílenosti, problému vyvolaného mimo jiné i nenaplněnými očekáváními a nadějemi statisíců lidských bytostí v „globalizaci“, v problému vyvolaného nikoliv klesajícím, ale naopak vzrůstajícím rozdílem mezi bohatým a chudým světem živočišného druhu, který se sebevědomě nazval „člověkem moudrým“, je například definitivní a nekompromisní ukončení a činnosti "cestovních kanceláří", financovaných kdoví kým, kdoví z jakých zdrojů (drogy, zločin, bitcoiny apod.), tedy organizací přepravujících – to hlava opravdu nebere - pod dohledem bezpečnostních složek (Itálie, Řecko apod.) osoby nemajících udělený azyl, na Evropský kontinent tak, aby mohli dále platit mafiím (...a zkorumpovaným politikům, úředníkům, policistům...) za další „cestování“ po Evropě, doprovázené tolerovaným nelegálním narušováním hranic, ať už národních států či "Schengenu", či Evropy jako takové. Což dosvědčuje pouze jediné - totální ztrátu soudnosti a pudu sebezáchovy.

Cestou je také (konečně?) vybudování velkokapacitních hotspotů na pobřeží Afriky, cestou je i razantní posílení diplomatických,  a zejména vojenských schopností sil OSN. Cestou je striktní mezinárodní uplatňování pravidla "padni komu padni", nikoliv "padni, jak se to zrovna hodí (Kurdové, Katalánsko..)". Cestou je posílení nikoliv politické, ale vojensko-humanitární autority NATO při ochraně Evropy. Cestou k řešení je i zrušení celních bariér a otevření evropských trhů, nebo lépe řečeno trhů vyspělého světa produkci  (třeba jen potravinové) třetích zemí.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Mimochodem – i v tomto ohledu se EU chová jako ubohý amatér ve srovnání se zcela odlišným, efektivním  a účinným přístupem a postojem Číny k těmto, konkrétně africkým zemím. Jistě pomohou i masivní investice a budování infrastruktury v těchto zemích... atd. - ale to by se muselo (protože "zdroje jsou" - jsme přece nejbohatší klub na planetě), chtít. A nebát se o to, zda budu či nebudu zvolen...

Pokud to včas nepochopíme - a otázkou je, zde jsme se již neoctli za nevratným bodem celého tohoto procesu – nejenže už nic nezískáme, ale naopak nakonec o všechno přijdeme.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.