Dryml: Zdánlivě banální pracovní konflikt v naší nemocnici přerostl do obřích rozměrů

05.06.2014 16:00

Senátor Dryml podává ústavní stížnost na Senát ČR

Dryml: Zdánlivě banální pracovní konflikt v naší nemocnici přerostl do obřích rozměrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Senátor MUDr. Vladimír Dryml byl minulý týden Senátem ČR odsouzen k zaplacení pokuty 20.000 Kč za údajný rasový přestupek vůči jemenskému lékaři, se kterým se senátor dostal do pracovního konfliktu. Přestože závěr policie neprokázal žádné známky rasismu a znalecký posudek soudního znalce na extremismus také odmítá, že by došlo k rasově motivovanému přestupku, Senát ČR potvrdil, že senátor Dryml je rasista. Senátor se nyní bude bránit stížností na Senát ČR k Ústavnímu soudu – jako první v dějinách České republiky.

„Zdánlivě banální pracovní konflikt kvůli porušení bezpečnostních předpisů v naší nemocnici přerostl do obřích rozměrů. Podávám jako první senátor v historii naší země ústavní stížnost na Senát České republiky. Zde se již nejedná o klasický předvolební boj, kdy se vytahuje špína. Ale především se cítím být poškozen i jako řadový občan naší země, který byl veřejně označen za rasistu, pokutován za rasový útok, a celým Senátem ČR veřejně lynčován, protože lékař jiné národnosti chtěl odvést pozornost od svého pracovního pochybení“, uvádí Vladimír Dryml.

„Protože jsem téměř na konci svého funkčního období, i kdyby to byla poslední věc, kterou udělám, chci upozornit na nebezpečný precedens. Každý zaměstnanec cizí národnosti se nyní bude odvolávat na rasismus, kdykoliv mu někdo vytkne nedostatky. A každá instituce bude po vzoru Senátu ČR využívat těchto lidí k udělování sankcí společnostem, ředitelům, vyššímu managementu. To co se nyní stalo mně, může potkat každého občana, protože Senát ČR sám ukázal směr, jakým lze ohýbat slovo rasismus. Trvám na vyšetření celé záležitosti Ústavním soudem, který chrání práva garantovaná Listinou práv a svobod“, říká senátor Dryml.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…