Filip (KSČM): Zadržení Saleha Muslima nabízí víc otazníků, než odpovědí

28.02.2018 17:34

Nemůžeme přehlížet skutečnost, že v případě vydání kurdského funkcionáře do Turecka mu hrozí mnohaletý žalář, vždyť se angažoval osobně prezident Turecké republiky, který označil kurdského funkcionáře za teroristu.

Filip (KSČM): Zadržení Saleha Muslima nabízí víc otazníků, než odpovědí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Zadržení kurdského předáka Saleha Muslima v České republice považuji za politováníhodnou skutečnost, která nabízí víc otazníků, než odpovědí.

Stojí zde základní otázka, která evropská země poskytla S. Muslimovi víza a které země před příjezdem do České republiky navštívil. Proč právě Česká republika byla opět vmanipulována do situace, kdy se ocitla v hledáčku geopolitických zájmů a je stavěna do podivného světla, což si opravdu za tak složitou službu ostatním zemím, nejen EU, v Sýrii nezaslouží.  Ale nakonec staví do podivného světla i vztahy s Tureckem. Nemůžeme přehlížet skutečnost, že v případě vydání kurdského funkcionáře do Turecka mu hrozí mnohaletý žalář, vždyť se angažoval osobně prezident Turecké republiky, který označil kurdského funkcionáře za teroristu. Jeho osud tím může být zpečetěn a představa nezávislého, spravedlivého soudu se vytrácí a směřuje k pouhé iluzi. Nehodlám se vměšovat do rozhodování soudů v České republice, plně respektuji jejich nezávislost, ale ctím i princip subsidiarity, tedy práva rozhodnout platně pro celou EU. S ohledem na humanitární důvody i roli S. Muslima v boji s Islámským státem, ale také skutečnost, že dotyčný se pravděpodobně žádného porušení zákonů v EU nedopustil, nejsou tak dány důvody vazby, jak shledal soud a je tak možné, aby vycestoval do země, ze které do EU vstoupil. Je to, dle mého názoru, nejlepší ze všech špatných řešení, kterým bude muset Česká republika čelit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…