Gabrhel (ČSSD): Rozhodnutí Ústavního soudu je překonáním další překážky

02.01.2018 15:24

Krajský soud v Brně v prosinci zamítnul žalobu požadující zrušení zásad územního rozvoje, základního dokumentu pro rozvoj a plánování Jihomoravského kraje. Dokument, který upravuje možné trasy budoucích klíčových dopravních staveb, jejich záměry a kudy mohou vést, tak zůstává v platnosti.

Gabrhel (ČSSD): Rozhodnutí Ústavního soudu je překonáním další překážky
Foto: archiv VG
Popisek: Vlastimil Gabrhel (ČSSD), starosta Znojma

Jihomoravský kraj tak může nadále pracovat na plánování strategických staveb v rámci celého regionu, a zároveň pokračovat i v aktualizaci a přepracování současných zásad územního rozvoje. Rozhodnutí je důležité i pro obce a města, které se staví na stranu Jihomoravského kraje a žádaly zachování těchto zásad. Mezi nimi je i město Znojmo.

„Jsem rád, že naše společná jednání se zástupci Jihomoravského kraje, která se týkala převážně právě zásad územního rozvoje a skutečností, které jsou důležité pro realizaci stavby, vedlo k úspěšnému výsledku,“ vyjádřil se k rozhodnutí Krajského soudu starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel.

Opačné rozhodnutí, tedy zrušení zásad územního rozvoje, by znamenalo zpomalení rozvoje celého kraje, a tím i realizace některých dopravních staveb, jako je i obchvat Znojma. Podle starosty Gabrhela je to pro znojemský obchvat další pozitivní krok kupředu poté, co Ústavní soud zamítnul stížnost na jeho trasu.

„Je to vynikající zpráva a rozhodnutí Ústavního soudu je pro nás překonání další překážky. Nyní přišla dobrá zpráva i z Jihomoravského kraje, doufáme a věříme, že budeme ve stavbě obchvatu nadále úspěšně pokračovat,“ komentoval zprávu starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice