Hampl (Svobodní): Velký vůdce se schovává za... druhého nejslabšího politika

27.06.2015 6:31

Komentář člena Svobodných, sociologa Petra Hampla:

Hampl (Svobodní): Velký vůdce se schovává za... druhého nejslabšího politika
Foto: David Hora
Popisek: Sociolog Petr Hampl na besedě v Českých Budějovicích

Andrej Babiš prochází riskantní marketingovou operací. Vstupoval do politiky jako silný vůdce, který dokáže vyřešit každý problém. Jenže přišla imigrace, velký vůdce se schovává za Sobotku (osobnostně druhého nejslabšího politika v českých dějinách posledních let) a snaží se vyvolat dojem obyčejného člověka z lidu, kterého volíme především ze setrvačnosti. Je to pohyb poměrně riskantní, protože se snadno může objevit otázka, proč nás obyčejný člověk z lidu musí stát několik miliard ročně.

Na druhou stranu si vybral dobrou dobu - opatření ČNB zabrala, klesla cena ropy, spor s Ruskem má zatím jen místní dopady, české podniky dostávají spoustu zahraničních zakázek a médiím se daří zakrýt přetrvávající vysokou nezaměstnanost. Takže značka Babiš může být spojena s ekonomicky přijatelnými časy. Jenže pokud se nepodaří vyřešit krizi s islámem a krizi s imigrací (ty dvě záležitosti souvisí, ale nejsou totožné), mohou být příští volby o něčem úplně jiném než ekonomice.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.