Hašek: Ministryně Jourová začíná přebírat lživou rétoriku Miroslava Kalouska a Petra Nečase

30.03.2014 13:44

Reakce Michala Haška k výrokům ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové.

Hašek: Ministryně Jourová začíná přebírat lživou rétoriku Miroslava Kalouska a Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Zásadně se ohrazuji proti dnešní interpretaci problémů České republiky s čerpáním evropských fondů sváděním problémů na Regionální operační programy.

Zásadním problémem nečerpání desítek miliard korun byly vládou řízené centrální operační programy, zejména doprava a životní prostředí. Je pro mě zklamáním, že o krajích jako o zdroji problémů hovoří ministryně Věra Jourová, která pracovala jako náměstkyně Ministerstva pro místní rozvoj mj. v době přípravy čerpání fondů Evropské unie pro roky 2007 - 2013 a ví, že struktura orgánů byla nastavena českou vládou po dohodě s Evropskou komisí, zastoupení krajů v tzv. výborech regionálních rad neschvalovali hejtmani, ale stanovila Česká republika formou zákona. Většina Regionálních operačních programů patřila po celou dobu k nejlépe čerpajícím strukturám ve fondech Evropské unie. Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová začíná přebírat lživou rétoriku Miroslava Kalouska a Petra Nečase. Očekávám od ministryně omluvu krajům a hejtmanům, kteří neměli žádné vážnější problémy s čerpáním fondů Evropské unie a uvedení celé věci na pravou míru. Vyzývám paní ministryni jménem Asociace krajů ČR ke společnému jednání o možnostech dočerpání prostředků fondů Evropské unie, které by jinak Česká republika musela vrátit, do připravených a smysluplných projektů v regionech. Kraje jsou takto připraveny vládě pomoci zachránit miliardy korun.

JUDr. Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…